設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: AppleChan@G

samsung lsp9t UST半年使用報告+超短投心得分享

鑽石玩家

超短焦跟一般投影相比,除了有光暈外,四角焦距是否都沒法很清楚呢?

是內建netflix才出現Dolby Vision,改用ATV4,PS5,XBOX..應該就無法出現DV了.
除了三星好像大部份UST內建的netflix都用不了,LG不知能不能用netflix

lsp9t的USB能讀NTFS格式嗎?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

gamma 發表於 2023-1-21 13:09
好奇一問,3 laser DLP 冇Color Wheel都有彩虹?

九成用家都係用緊單色激光

鑽石玩家

AppleChan@G 發表於 2023-1-21 12:40
岩。
但係3LCD的光度優勢同0彩虹效應亦都係DLP比不上的地方

好奇一問,3 laser DLP 冇Color Wheel都有彩虹?
sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

鑽石玩家

早前同朋友whatsapp吹水,佢話想轉UST, 跟住偉大嘅YouTube就有呢條片出現, 同大家分享一下

sony A95K, lx82, FocusAudio 78
別人笑我太求其,我問巴打睇乜戲

科林玩家

chhanthony 發表於 2023-1-21 05:14
大家都係shift上4K,3LCD永遠唔會有單DLP咁sharp。

岩。
但係3LCD的光度優勢同0彩虹效應亦都係DLP比不上的地方

科林玩家

tonyl626 發表於 2023-1-20 14:46
各位用家Lsp9t有冇散班現象?

可能係我投90吋先睇到, 投100吋以上除非你埋MON一呎睇,否則應該唔會覺
更何況真係一個唔講唔覺的問題

科林玩家

bslennon 發表於 2023-1-20 14:04
多謝樓主詳細的分享。我在上年暑假因為趕住裝修,冇留意到有水貨賣,雖然在AV 奶用特價買咗LSP9T,但係都貴 ...

我個signal input 冇問題啊! 莫非這是行貨的幸福煩惱
想必你內置TUNER睇電視一家好開心!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

AppleChan@G 發表於 2023-1-20 12:14
我都有睇呢個review, 睇spec ls800真係贏晒, 可惜佢冇用到ls12000的技術, 都係1080p Shift上去
所以清晰 ...

大家都係shift上4K,3LCD永遠唔會有單DLP咁sharp。

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

tonyl626 發表於 2023-1-20 14:46
各位用家Lsp9t有冇散班現象?

其實投到100吋以上,根本唔會concern呢啲問題,因為唔會覺。

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

iamkeichan 發表於 2023-1-20 13:58
峰米真係好野 都冇得唔服國貨
佢響淘寶賣緊最top的model 4500ANSI仲有齊HDR10+ dolby atmos/ vision真係 ...

依家official website淨係ship 美國only,Amazon 買佢會由大陸直接出貨,但要打import tax,所以放棄咗。但真心有齊Dolby Vision and Atoms真係得佢一部😅