設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[重低音] 終於到我開箱喇~

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
開箱前先講段故...
事緣係一路都想等部舊Onkyo M壞就換新M, 點知一等就17年, 終忍受唔到無新制式, 所以上月就換左2700, 諗住先換M享受下新制式, 點知新M唔夾舊喇叭(Onkyo套裝5.1), Audyssey點Cal都Cal唔返以前應有水準...

試Atoms amaze demo到呢段拍邊拍到7彩(開MultEQ XT情況下)

後來有ching教路, 底音先好返D, 但都局住先換前中置

買入前中置後, 器材位置要重新擺位, 又發現低音弱左, 又局住搵下有無抵玩Sub仔

喺預算唔多情況下, 諗住搵下$2000左右二手頂住先, 細想下始終有源唔想玩玩下又壞, 索性出去睇新Sub
初頭目標係PSW111, 但唔係我想果樣野...

唯有提升少少, 試左DN8(DN10又太大隻), 開始有感覺, 性價比亦不錯
決定之前sales介紹放喺隔離嘅呢隻, 我見又要再提升預算, 都唔會買, 又積管試一試(我另外有試同價位B&W), 點知...

返屋企睇下資料, 又見做緊特價, 最後入左佢
入佢主要因為體積同埋聽後感, 本來仲有幾款想試, 但無咁多時間離開活動範圍出去試, 喺耳聽為實情況下就揀佢

正式開箱

有電源線, 腳釘, 腳膠

攞開頂層發泡膠見真身

細細隻, 大大力, 又靚仔

暫時咩都未set, 等有時間再攪

駁好線第一時間梗係試同一段demo

超鍾意, 終於可以開心使用

雖然SC6000唔係咩新野, 但唔多見有開箱文, 當然要開返個啦

評分

參與人數 17威望 +585 金錢 +581 熱話 +110 收起 理由
Ep-71 + 9 + 8 恭喜Ching!!!
bensoncfmak + 10 + 10 恭喜哂Ching
pinkspider + 50 + 50
depeche_lam + 10 + 10 超正, 一定要加分
:o) + 6 + 4 恭喜哂Ching
heerocolour + 10 + 10 認同到一個點呀
小瑟 + 300 + 300 + 100 報告非常詳盡,用家心得
issachar + 50 + 50 恭喜哂Ching
wil-wil + 10 + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得
Foreverwest + 10 + 10 恭喜哂Ching
RPO + 10 + 10 恭喜哂Ching
tony019002 + 10 + 10 恭喜哂Ching
Aless3939 + 10 + 9 恭喜哂Ching
成龍大哥 + 10 + 10 恭喜哂Ching
leooel + 10 + 10 恭喜哂Ching
rach + 50 + 50 恭喜哂Ching
LoMichael@G + 20 + 20 恭喜哂Ching

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

期待使用報告😋

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

師兄,個十仔打心口定係震褲脚
邊間特價大約幾多錢?
唔該晒

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

超快手喎
咁快收到貨!!你自取呀?
擺好位再cal埋仲爆啲

鉑金玩家

想問師兄有冇pm價

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

師兄,我都搵緊SUB,都係3000內,都想買PSW111,但冇試,是否很差?
你個隻我估我應該超支,請問幾錢,請問你係邊度睇?
我現在只識AVLXXX,旺角友誠商業中心,有其他地方推介嗎?

黃金玩家

Ching幾錢入手 thx

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

我都用緊,配 x2600h 同 qed performance subwoofer cable , 睇 netflix 同 disney 低音量都好滿意

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

擺我落大吋數真係正

星級玩家

leooel 發表於 2022-1-16 22:42
超快手喎
咁快收到貨!!你自取呀?
擺好位再cal埋仲爆啲

要盡快享受, 當然自取