設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: slck01234586

[討論] Post76上水粉嶺C-Hing群組

關閉 [複製鏈接]

專業玩家

浪費左咁多C-HING時間, 自己又話試又話煲, 點知...

尋日見到POST76二手區果邊有對ELAC FS247超平, $11000蚊, 終於忍唔住手CALL勁逹由香港仔搬左佢返黎上水

我之前提過想換座地, 一直都無諗過呢個牌子的, 因為網評好像不太好, 不過實在太平, 依家都叫做了左我想買座地既心願

點知, 原來網評真係信唔過既, 耳聽為實, 今朝試試佢, 終於認真感受到座地既威力, 雖然, 其實地野平衡黎講唔係好LS50好多, 但起碼聽得出有進步, 放返對LS50出去, 其實我只係加多幾千換喇叭, 滿足了

仲有一樣幾正既野就係, 今朝一開始係用胆機試聲的, 但點知完全唔入耳, 我仲以為座地唔係咁諗流吓話, 但又記得網上D人講過呢對喇叭用胆推把諗, 於是我就直接隊落部馬仔CR603 ALL IN ONE聽, 一聽, 屌, 點解咁正既, 係就係硬左D, 但定位清晰WOR, 比LS50有20%, 先明白, 原來, 網上D人都唔係全部9UP既, 暫時寫住咁多先, 聽多一排, 再有咩聽感, 再同大家分享, 歡迎PM家訪, 如有上水C-HIGN, 直情留電話WHATAPP, 開GROUP, 大家交流交流

專業玩家

baki1105 發表於 2013-5-14 09:29
我住客家圍個邊,有機會去聽聽你個喇叭~

61212411 呀傑, 加我開個"POST76上水C-HING GROUP吧!

專業玩家

bb2002 發表於 2013-5-14 16:24
師兄我住粉嶺有機會交流下

加我WHATAPP啦, 群組已開, 現在得兩個人, 等新成員 一多好辦事, 唔怕買貴野, 至怕買錯野

專業玩家

lo_lo 發表於 2013-5-14 18:02
哈~師兄我真係要恭喜你啦
因為你買左對好野
但是我可以好肯定咁話比你知,你現 ...

你家喺邊區先?

好毒囉, 人地剛剛買, 已經發功又毒人

專業玩家

lo_lo 發表於 2013-5-14 18:14
我住得比較遠•••••••••••••••••••藍田

但好想試呢

專業玩家

samuelhin 發表於 2013-5-14 23:57
我都係住上水,有機會交流交流!

上水就PM電話比我啦, 我已經開左個"POST76上水C-HING群組"喺WHATAPP, 到時交流方面D

專業玩家

tomtomsuccess 發表於 2013-5-14 23:19
樓主, 係時候換機啦。 入passlabs 260.5 mono block 推下佢啦。

passlabs 260.5 mono block 又係咩黎架

岩唔岩推ELAC架, 毒王

專業玩家

tomtomsuccess 發表於 2013-5-14 23:19
樓主, 係時候換機啦。 入passlabs 260.5 mono block 推下佢啦。

頂你, GOOGLE一睇, 二手都五萬, 有無D二手一萬到介紹呀

專業玩家

tomtomsuccess 發表於 2013-5-15 19:55
推爆你屎忽咁啦. 我個friend聽我講入x150, 放咗soundmaster. 依家都幾咁開心.

後級黎架WOR, 已經萬幾, 跟手又前級萬幾, 有無合併機萬幾既介紹呀C-HING

專業玩家

siukit_siuhan 發表於 2013-5-17 11:54
樓主, tom兄冇講錯, 如而家budget未夠, 儲多個下晝先, 你入了萬鬆d嘅合併又會好快身痕入前後, 盞好遠, 最 ...

我明呀, 我如果我買左X150, 我唔知買咩前置好呀, 前置仲貴呢~