設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: slck01234586

[討論] Post76上水粉嶺C-Hing群組

關閉 [複製鏈接]

專業玩家

terryc 發表於 2013-5-8 19:02
V8i 力大,但分䆁力會弱左少少!加上純甲類,長期高溫工作下,可能會零件老化~ ...

頭先喺R33睇到條"Madison Audio e3 Extreme 1 喇叭線 2.5m "$3800喇叭線, 呢條野OK唔OK架, 我依家用緊條雞線, 唔知大唔大分別呢?

專業玩家

tomtomsuccess 發表於 2013-5-8 19:41
Madison......

Ching, I show u a pic, specially for you

唔野全家, 三代都話之佢啦, 呢條線點啫C_HING

專業玩家

tomtomsuccess 發表於 2013-5-8 19:48
If you are likly to spend 3800 for speakers cable, I suggest u to use DDL.

DDL 又係D咩勁野黎架? 有無全名等我GOOGLE下?

專業玩家

tomtomsuccess 發表於 2013-5-8 21:27
音柱, 和音箱, 層次不同

係WOR, C-HING講得岩

專業玩家

beerboy 發表於 2013-5-8 21:21
Natural Sound

C-HING幾時放吖

專業玩家

Lester 發表於 2013-5-8 23:06
嘩,原來咁架

slck01234586 ching, H34 好似有得選4ohm/8ohm speaker out 架wor, 不如你試下插4ohm 睇下 ...

最衰咁夜先知, 聽朝有時間試下先~

專業玩家

tomtomsuccess 發表於 2013-5-9 00:14
我以前入melody super 34, 推b&W DM602S3, 再換TOY TOWER,  再換JBL. 最後聽返石機, 放埋MELODY. 成個過程 ...

我都唔知點算, 比你地講到個心囉囉亂, 睇黎都係要應你果句, 音響窮三代, 交下學費先, 煲下, 換下, 石換胆, 胆又換返石, 書枱換座地, 座地又換返書枱, 雞線轉靚線, 靚線又換返雞野, 到最後睇下自己想用咩野, 這過程應該都避無可避了...不過, 應該唔會五個月內吧 又為...

我有鬼咁既財力咩

專業玩家

tomtomsuccess 發表於 2013-5-9 00:14
我以前入melody super 34, 推b&W DM602S3, 再換TOY TOWER,  再換JBL. 最後聽返石機, 放埋MELODY. 成個過程 ...

又或者, 等C-HING放對JBL咪得囉, C-HING五個月內換左幾對喇吧, 呢對, 應該都用不起過一年吧~

專業玩家

tomtomsuccess 發表於 2013-5-9 00:44
死啦, 學咗毒王劫咗人個post吹水tim

無所謂啦, 你敎左我咁多野, 等我唔使ON居居周圍問, 賺左時間呢

專業玩家

Gorgeous 發表於 2013-5-9 00:56
無錯係有好多人細屋玩大喇叭, 但係你話細屋好適合用大喇叭已經好難得人認同  

...

其實我越聽都越覺得我屋企可以買對座地, 依家聽D音塲同氣勢硬係差DD咁, 由其係演唱會, POP, 快歌同交響樂, 不過要借V8返黎試下有無好D先諗換唔換喇叭, 始終對LS50唔係唔好, 只係差D啫