kitmanhd 發表於 2012-7-16 20:56

今日下午上到

DCCW 發表於 2012-7-16 21:51

回復 238# explorerhk
Ching ,any software for BSISO to BDMV ? I try winrar before ,but not work .

explorerhk 發表於 2012-7-16 21:53

回復explorerhk
Ching ,any software for BSISO to BDMV ? I try winrar before ,but not work .
DCCW 發表於 2012-7-16 21:51 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

winrar 點會唔得, 我時時用佢, 我用4.0, 如果你個version太舊就未必得. 你上官網download過啦.

explorerhk 發表於 2012-7-16 21:55

請問各位c hing,咁甩嘴有冇得攪。
aricleung 發表於 2012-7-8 09:29 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

我都有時有呢個問題. 有2個方法可以解決.

1. stop左, 重新再play
2. 試下轉聲軌, 再轉返原本. 通常甩嘴都係DTS-HDMA.

DCCW 發表於 2012-7-16 22:08

回復 244# explorerhk
THX! I try it .

aricleung 發表於 2012-7-16 22:45

explorerhk cHing

你兩個方法我都試過係得,不過好煩...........{:1_331:}

kitmanhd 發表於 2012-7-16 23:08

我通常會按遙控轉聲軌, 再轉返原本,之後就正常

kys 發表於 2012-7-30 19:35

有無師兄試過佢出投影機呢?因為我試個無畫面。

peterpan55 發表於 2012-8-26 07:39

請問我部av amp既hdmi是1.2版本(即不支援hd音效),是否把5i-300設置內既hdmi既選項設定為pcm多聲道就=5i-300自己解碼後利用hdmi直出到av amp呢?

explorerhk 發表於 2012-8-27 16:10

請問我部av amp既hdmi是1.2版本(即不支援hd音效),是否把5i-300設置內既hdmi既選項設定為pcm多聲道就=5i- ...
peterpan55 發表於 2012-8-26 07:39 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

你應該都係選直出, bitstream 就可以.
頁: 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26
查看完整版本: Hi-Fi 3D播放機-世紀格雷 5i-300 測試報告 (新韌體已出30/5)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。