rasheed 發表於 2009-7-26 08:03

The best post I've ever read here {:6_168:}

garyso 發表於 2009-7-26 22:56

超正{:6_128:}

brad5458 發表於 2009-10-2 01:00

好正呀,我都想...............no $$$$!

406 發表於 2009-10-2 10:54

my dream{:6_139:}

lemonstar 發表於 2010-7-7 02:37

July-2010 update:
安裝獨立電+ B&W cm7 + cmc2

3組
A: Subwoofer + Pioneer
B: Rotel 1075 +1582
C: Onkyo 5507 + Popcorn C200

對於未聽2channel既我感覺都已經同未做差了一截{:6_134:}
只可說以這樣的做工時間+金錢換來這樣的效果實在係唔做就笨{:6_167:}
當然之後要預幾個鐘頭做清潔工作~{:6_154:}
我仲好威咁同boss講, 係咪唔覺整過野呢~ hehe

mark位

大師兄落喉

經過柜底

攪掂!

玩了2年半既KEF iq9 + iq6c終於退役
經過多次家訪後 {:6_229:}
聽過10隻牌子
換黎既係我鍾意既厚聲底及外型 (我都好注重顏色同美觀感{:6_136:} )
以有限既資源下就入手B & W 的CM7 及 CMC2

CM7 冇帶巴時, 銀黑好樣眼{:6_178:}
反光位(glossy black)有種格調
睇戲反光boss同我也可接受

前置跟的脚釘

中置CMC2
同boss試過cmc/cmc2
先試cmc一段戲一首歌
再試cmc2
boss話差好遠 (我都覺有分別, 但冇boss咁大反應~ 反而變左木耳 {:6_148:} )
咁最後揀左cmc2

正面全家福

側面

特寫 (反晒窗門既光)

戴番個巴先~ {:6_179:}

駁好晒d野
試左Celine Dion, Die Hard4

音樂感重了 {:6_177:}
成幅前牆聲好濶
厚聲過以前一段
但高音又唔會濛
相信係獨立電加200伙後級的幫助{:6_208:}

電影感
d子彈聲好聽左好多
好實好有肉地{:6_235:}
氣氛好左
中置既威力應記一功
前置既bass緊左d
希望用一段時間會鬆容點

加埋獨立電
畫面也立體了一點
noise就明顯少了

w00tw00t 發表於 2010-7-7 03:04

回復 149# lemonstar

恭喜ching 派記 線重有匿牙,邊到買?

007 發表於 2010-7-7 03:34

正,請問咁樣裝咩價位。

SmallEar 發表於 2010-7-7 09:42

工起哂{:6_233:}

chhanthony 發表於 2010-7-7 10:16

{:6_190:}我要家訪

Raphael 發表於 2010-7-7 10:21

又有新玩具 ~ 世界杯似乎幫你執唔少喎 {:6_175:}
頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24
查看完整版本: Lemonstar的小小影院(Update@Oct2011 pg25#250)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。