KING 發表於 2010-7-7 16:00

CHING們, 小弟今日係 SSP 揾唔到 Power Cord of Oyaide 2.0.... 所以買咗 Furukawa EM 600V EE/F ...
nccfan 發表於 2010-7-7 02:39 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
師兄你近期頻頻出手喎!{:6_174:}
其實唔駛咁快換pc喎,部新amp都 Run in好,用跟機線聽一排先知自己部amp差定咩,{:6_190:}
同埋部amp係咩聲底,之後先對証下藥咁去換pc先至合識ma!{:6_238:}

nccfan 發表於 2010-7-7 18:37

其實唔駛咁快換pc喎,部新amp都 Run in好,用跟機線聽一排先知自己部amp差 ...

KING CHING,...你講得啱{:1_326:} , 又係Bao{:1_259:} ......我有d 心急!,不過算啦...唔買都買咗了(PC + AMP 一齊 Run {:1_263:} )
D D 線材好鬼硬.....放線入 MK頭要化 d 時間,而且自己又唔專科{:1_336:} 攪咗成粒鐘......下次唔夠胆再攪0甘粗嘅線材{:1_259:}
其實 DIY d 線/材都唔平.....我唸買條廠線係咪差唔多架呢?{:1_259:}
CHING, Furukawa 就係 Oyaide 之母!...OHICIC

KING 發表於 2010-7-7 19:12

哈哈!玩音響係唔可以心急既!一心急隻耳仔就好似唔識聽野咁呀啦!{:6_174:}因為我都係心急之人黎!早前我買部2ch amp都係急到賴屎賴尿咁!我心急因為我冇時間去買,要蛇王出去law!{:6_136:}
但我冇換到pc都係聽一排先run in好先換!{:6_238:}咁先知條新pc係咩料黎ma!
換左有咩唔同自己都知道ma!{:6_189:}

nccfan 發表於 2010-7-7 23:13

哈哈!玩音響係唔可以心急既!一心急隻耳仔就好似唔識聽野咁呀啦!因為我都係心急之人黎!早前我買部2 ..
KING CHING, 你所講(如何轉用新PC, 新舊線比較 etc., 頑有道理...多謝提點{:1_259:} Thanks!... 你現果份...係咩嘢 Job....可以蛇王去買心愛玩具嘅?{:1_262:}
我想轉換拖扳!{:1_262:} 睇咗好多 Post76內容......師兄們對 QXD Qondui MDH6幾有口啤!....KING CHING/ CHING們又點睇比比意見?{:1_259:}....小弟宜家用緊...係網購 DXL PCwith G&W北京清逸X音响(拖板).

rlwk2009 發表於 2010-7-7 23:30

CHING們, 小弟今日係 SSP 揾唔到 Power Cord of Oyaide 2.0.... 所以買咗 Furukawa EM 600V EE/F ...
nccfan 發表於 2010-7-7 02:39 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif
Ching 你喱條未即係大家講緊既Oyaide 2.0嚟囉{:6_182:}

nccfan 發表於 2010-7-7 23:44

Ching 你喱條未即係大家講緊既Oyaide 2.0嚟囉
rlwk2009 CHING, 明白, 謝謝{:1_259:} 有師兄話 Furukawa 就係 Oyaide....我宜家先知!{:1_259:}

KING 發表於 2010-7-8 09:05

KING CHING, 你所講(如何轉用新PC, 新舊線比較 etc., 頑有道理...多謝提點 Thanks!... 你現果份. ...
nccfan 發表於 2010-7-7 23:13 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

哈哈!我係一個地盤佬黎呀!{:6_136:}
你剛換左新pc都未煲好,咩料咩聲底都未攪清楚,又話換拖牌!你都好進取喎!{:6_175:}
夾好d 哂d器材先啦!run in 好緊要呀!信自己隻耳仔好過信別人既偉論啦!{:6_238:}

nccfan 發表於 2010-7-8 21:44

哈哈!我係一個地盤佬黎呀!
你剛換左新pc都未煲好,咩料咩聲底都未攪清楚,又話換拖牌!你都好進取 ..
KING CHING, (工作是無分高低)做地盤都係一份好工作吖{:1_351:} ,......小弟都係做吓散工, 宜家揾食難{:1_256:}
0甘又係嘅! CHING 你講得啱!{:1_326:} ......等 d 機/線 Run in 好先至更換其他嘢....(我太過心急了){:1_263:}

KING 發表於 2010-7-9 17:42

其實你唔介意既可以去二手區睇睇啦!有幾個人放緊拖牌喎!{:6_238:}

nccfan 發表於 2010-7-10 15:30

KING CHING,.....我去二手區睇過!.....可能我接受果 d 巳 sold{:1_256:}....亦唔多見 1K多嘅拖牌有人放......(多過2K價錢果 d ..小弟又負担唔起Ga{:1_336:})
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18
查看完整版本: DIY PC for Subwoofer

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。