Promises 發表於 2024-5-27 17:56

budget有限唔建議夾硬買~
點解唔儲多一排先入手呢???
可以考慮埋JBL-BAR1300X
同埋近期新出既SONY-A9M2
今日行街經開SONY專門店,
見新野好奇入去聽左陣, 真係好震撼!!!
surround環繞真係全方位包住你咁~
天空聲道好明顯!!!
個feel真係有D似戲院睇戲~
攪到我都心郁郁~~
{:6_140:}

FoxHey@FB 發表於 2024-5-27 17:59

我都知呀 2雞野。。。好嚇人。。。但我記得a9m1都好似係要2雞野{:1_336:}

avsuperman 發表於 2024-5-27 18:26

FoxHey@FB 發表於 2024-5-27 15:32
仲有想問大家 有冇試過睇戲嗰陣時畀人投訴
畀人破門而入舉高雙手咪鬱
其實頭先睇戲嗰陣時我開到聲音三十幾 ...

Soundbar比人投訴的機會一定比AV Amp少好多,我兩樣都有玩,被投訴得多去左工廈玩,但工度就快唔玩

avsuperman 發表於 2024-5-27 18:28

FoxHey@FB 發表於 2024-5-27 15:28
最理想一萬蚊內

我剛入手Q990C陳列品,约5800,抵玩

LeoChin@FB 發表於 2024-5-27 18:31

avsuperman 發表於 2024-5-27 18:28
我剛入手Q990C陳列品,约5800,抵玩

全套四件頭?抵喇

avsuperman 發表於 2024-5-27 18:34

LeoChin@FB 發表於 2024-5-27 18:31
全套四件頭?抵喇

之前用開Q950A配三星電視,見陳列入Q990C(四件套),低音箱出低频係勁左,因為出左D,趁佢平入手

LeoChin@FB 發表於 2024-5-27 18:39

avsuperman 發表於 2024-5-27 18:34
之前用開Q950A配三星電視,見陳列入Q990C(四件套),低音箱出低频係勁左,因為出左D,趁佢平入手 ...

五千零蚊有齊傢撑,新低音強唔強、已經唔係重點喇

極地雪 發表於 2024-5-27 18:48

avsuperman 發表於 2024-5-27 18:26
Soundbar比人投訴的機會一定比AV Amp少好多,我兩樣都有玩,被投訴得多去左工廈玩,但工度就快唔玩 ...

Ching 如果有時間不妨去試下呢代既A9M2,
唔係叫Ching 去買,去試下SONY佢改進左d咩都好~
係我屋企VOL40-50 已經嘭嘭聲,
VOL60真係好澎湃,
暫時未試過VOL60 以上因為已經好震撼。
可以用blow my mind 黎形容A9M2{:6_130:}

avsuperman 發表於 2024-5-27 18:53

極地雪 發表於 2024-5-27 18:48
Ching 如果有時間不妨去試下呢代既A9M2,
唔係叫Ching 去買,去試下SONY佢改進左d咩都好~
係我屋企VOL40 ...

有機會會試,一般比鄰居投訴唔係因為太大声,而係低頻傳去鄰居居屋,試下唔接低音,唔會點投訴,自己玩soundbar真係無投訴過,但玩番AV Amp用15吋就賴野

極地雪 發表於 2024-5-27 18:53

A9M2呢代真係誠意之作!
相信其他品牌好快又會有新設計,
有競爭先有進步!{:1_326:}
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 如 budget有限大家會選那條山巴

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。