littlepig2000 發表於 2024-5-27 11:26

極地雪 發表於 2024-5-26 19:41
我買A9個時已經買埋SW5 了,佢有特價原想買多個以為可以行雙subwoofer,但問清楚佢唔支援玩雙subwoofer 又 ...

那師兄部 A9 怎樣處置呢?

極地雪 發表於 2024-5-27 11:28

rockyw 發表於 2024-5-27 10:01
想問 唔用罪大電視 無中置影響大唔大

分別會有! 但無上一代A9 駁電視個分咁大。
建議可以去Sony store show room 試聽玩下,
叫職員先唔好駁S centre ,試同一段片,
然後再駁S centre 再試同一段片,
都會聽到分別~ 主要係集中咀形,人聲定位再清𥇦d~
至於值唔值為左咁少既分別去買部電視,就視乎你有幾發燒,有幾追求極緻…… {:6_134:}{:6_135:}

如果 Ching 係用緊靚panel 既電視例如P記MZ2000H ,我就唔會為左S CENTRE 去換Sony Bravia 9

相反如果之前玩開入門電視,可以考慮試下玩罪大SONY 既旗艦~

極地雪 發表於 2024-5-27 11:29

littlepig2000 發表於 2024-5-27 11:26
那師兄部 A9 怎樣處置呢?

早已有知音人接手了😊

大Dee 發表於 2024-5-27 14:24

A9 + SW5 剛剛收到續保 ... 成為 $472x2 = $944 一年 {:6_130:}

極地雪 發表於 2024-5-27 15:19

岩岩先發現,原來A9M2係 made in Malaysia {:6_149:}

小瑟 發表於 2024-5-27 15:24

極地兄勁呀, 跟得咁貼, 你仲好, 可以有APP玩, 我上手時APP都未有呀~

極地雪 發表於 2024-5-27 15:49

小瑟 發表於 2024-5-27 15:24
極地兄勁呀, 跟得咁貼, 你仲好, 可以有APP玩, 我上手時APP都未有呀~

大王咪玩我啦,post76 大把ching 勁過我好多啦,
我而家只係一個退左燒,返璞歸真既玩家。
好慶幸仲有野玩下{:8_399:}
Sony 今次真係為佢自己既招牌,係AV影音爭返一口氣{:6_128:}

佢今次呢個Bravia connect app 都尚算stable , 不過不失咁啦

Promises 發表於 2024-5-27 18:07

今日行街經開SONY專門店,
見新野好奇入去聽左陣, 真係好震撼!!!
surround環繞真係全方位包住你咁~
天空聲道好明顯!!!
聽感同Ching你所分享既真係8-9成相約!!!
個feel真係有D似戲院睇戲~
攪到我都心郁郁~~
{:6_140:}

極地雪 發表於 2024-5-29 17:13

Promises 發表於 2024-5-27 18:07
今日行街經開SONY專門店,
見新野好奇入去聽左陣, 真係好震撼!!!
surround環繞真係全方位包住你咁~

希望Sony 可以快d 出imax enhance firmware {:6_143:}
咁就真係完全體

LeoChin@FB 發表於 2024-5-29 17:35

極地雪 發表於 2024-5-29 17:13
希望Sony 可以快d 出imax enhance firmware
咁就真係完全體

Sony 啲韌體都跟得幾足嘅,連我部咁冷門嘅兩年前香港版都有更新,雖然內容包含啲乜就未知,放心

M2有更新時,M1分分心鐘可以掹車邊更埋一份👍
頁: 1 [2] 3 4 5
查看完整版本: 360度沉浸式享受 SONY Theatre Quad HT-A9M2 劇院系統

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。