cakecake 發表於 2024-1-26 10:10

wayne0503 發表於 2024-1-26 08:52
好認同你講法 好彩你隻V12+走得快 搞到我都想轉會一路支持佢嘅行貨咁多年對呢個牌子開始失去信心 就這次 ...

其實米樂都好無奈,如果(我話如果炸)隔離台賣果D係堅既,咁米樂更加吹佢唔脹。

M&K sub佢既毒性調音真係獨步天下,Punch感係非常特別地毒,就算Perlisten 係呢方面都唔夠佢嚟(已向Perlisten 反映左少少,希望Perlisten 會接納遲D有更新吧)。

其實好多人話米樂食水深,其實全世界M&K都係賣差不多價,都係貴,米樂只係代理,M&K唔係佢生產,如果廠要佢地定呢D價佢地可以唔跟咩?只可以講M&K太識用佢品牌既長處去定價。

(利申: 同代理無任何關係,M&K V12+和Perlisten D12S小弟都係用真金白銀和一般用家既價錢購入去做白老鼠)

wayne0503 發表於 2024-1-26 11:05

kingyan 發表於 2024-1-26 09:48
M&K 既產品其實一向幾好, 係定價太貴, 如今次事件, 佢用呢個價加大30%我都會買行貨, 如不是咁既定價我估 ...

我由MK sound到而家Miller&kreisel都覺得佢係電影重播方面的確難搵到其他牌子取代現有系統 撇除(ken&kreisel)啲聲同外形太似𣎴會考慮之外 直到我最近聽過perlisten之後 曾經有一刻衝動想全套換晒佢 但係Perlisten定價比M&K更貴🤪🤪所以都係齋諗算啦!或者等perlisten有特價水貨先😂😂

wayne0503 發表於 2024-1-26 11:19

cakecake 發表於 2024-1-26 10:10
其實米樂都好無奈,如果(我話如果炸)隔離台賣果D係堅既,咁米樂更加吹佢唔脹。

M&K sub佢既毒性調音真係 ...

冇錯呀!重點就係全世界嘅地區包括台灣 大陸 歐美都係買緊咁嘅價錢!水貨正常係冇可能生存到 但問題今次水貨嘅貨量勁大批仲要價錢差好遠 而廠同代理雖然都好無奈 但沒有特別去發聲明或擧報等工作 係假貨好水貨好對支持者釋除疑慮 難已再在本地市埸立足!

cakecake 發表於 2024-1-26 11:19

wayne0503 發表於 2024-1-26 11:05
我由MK sound到而家Miller&kreisel都覺得佢係電影重播方面的確難搵到其他牌子取代現有系統 撇除(ken&krei ...

X12+唔知,但V12+我之前用來聽港式演唱會我覺得好好聽,所以近代M&K慢慢都變得文武雙全
至於Perlisten,我只可以話呢個價佢可以俾返相應既野你,喇叭造功用料調聲,甚至去到客服(Fans Club既Facebook 係會有Perlisten 既高層人員長註為用家解答問題),都可以講係頂班。佢既缺點除左貴之外真係諗唔到其他。

kingyan 發表於 2024-1-26 11:46

wayne0503 發表於 2024-1-26 11:19
冇錯呀!重點就係全世界嘅地區包括台灣 大陸 歐美都係買緊咁嘅價錢!水貨正常係冇可能生存到 但問題今次 ...

二手價先大劑, 近期入咗行貨既一定會有千萬個想法話佢係假, 係好正常, 好老實比著係我都會, 但買左水貨既現玩得誇啦啦, 這個情況我覺得有點像大陸人在日本玩走資活動方式, 現走左來香港玩咁解

wayne0503 發表於 2024-1-26 11:53

X12+唔知,但V12+我之前用來聽港式演唱會我覺得好好聽,所以近代M&K慢慢都變得文武雙全
至於Perlisten, ...

咁講 雖然M&K嘅低音已經係比以前係提升咗好多特別係plus 但佢都係走電影方面為主 而perlisten係針對電影及聽歌(我指係真正兩聲道不是bypass比AVamp去出聲那種) 也可以用上同一系統嘅概念設計而唔雖要影音分家 可以話係我其中一個想換嘅原因之一 因為我冇玩兩聲道表現唔到S150嘅缺點 開始想學下人玩串流聽下歌仔就要換對文武雙全嘅喇叭先掂

kingyan 發表於 2024-1-26 11:57

至於Perlisten, ...

比得錢有服務好正常, 當年買KONDO Overture 廿幾萬 之後再上ONGAKU 四十幾個, 佢地KONDO老板或工程人員如在港也可要求佢地上門調機

cakecake 發表於 2024-1-26 11:59

咁講 雖然M&K嘅低音已經係比以前係提升咗好多特別係plus 但佢都係走電影方面為主 而perlisten係針對電影 ...

文武雙全代價就係好貴
Perlisten 俾我感覺係可以一隻攪店晒電影入面打擊感同下潛,不過Perlisten o係外國做demo好多時用HiFi 型式玩2.1😅

kingyan 發表於 2024-1-26 12:01

咁講 雖然M&K嘅低音已經係比以前係提升咗好多特別係plus 但佢都係走電影方面為主 而perlisten係針對電影 ...

真正玩兩聲道係唔會用AV SPK 實在差太遠

wayne0503 發表於 2024-1-26 12:07

kingyan 發表於 2024-1-26 11:46
二手價先大劑, 近期入咗行貨既一定會有千萬個想法話佢係假, 係好正常, 好老實比著係我都會, 但買左水貨既 ...

我都係上年先至以43000入咗隻x12+ 見而家18000已經玩到 肯定會有疑問 但又唔會去到唔開心嘅 不論水或假對我來講亦都冇分別 只要下次唔會再買呢個牌子就好啦 因為你講得啱我哋二手放一定唔會再有市場及價值
頁: 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52
查看完整版本: M&K 水貨集中討論

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。