AskaLung@FB 發表於 2023-8-15 01:34

lulled 發表於 2023-8-14 21:18
師兄 , 如果九呎睇 120 吋會唔會大得滯    , 會唔會睇到透聲編織幕嗰啲窿 , 同埋係咪會有啲紋理 ...

編織幕,我試過控埋去大概一尺左近,輕微見到有少少紋,所以你九尺120吋一定見唔到,但係如果你用孔嗰隻透聲幕,係有機會見到嗰啲窿

AskaLung@FB 發表於 2023-8-15 07:11

Kowloonman 發表於 2023-8-14 20:09
中置升高裝置真係超讚,解決咗同電視共存既問題.

係呀,其實你見好多師兄,就算睇電視或者投影都好,都係將個中置擺咗喺個屏幕嘅底,其實講真冇比較真係唔知道,我之前都唔覺有咩問題,但你聽過個中置升返上去個屏幕中間的話你就知道,真係覺得真真正正係個屏幕中間出聲,同埋前同中置三隻喇叭嘅走位都會特別順

Kowloonman 發表於 2023-8-15 07:40

AskaLung@FB 發表於 2023-8-15 07:11
係呀,其實你見好多師兄,就算睇電視或者投影都好,都係將個鐘至擺咗喺個屏幕嘅底,其實講真冇比較真係唔 ...

我聽過由地面來既對白係接受唔到,可惜我冇地方搞升降中置,只好熄咗隻中置,自己坐在中間.

AskaLung@FB 發表於 2023-8-15 08:34

Kowloonman 發表於 2023-8-15 07:40
我聽過由地面來既對白係接受唔到,可惜我冇地方搞升降中置,只好熄咗隻中置,自己坐在中間. ...

即係睇投影嘅時候,熄咗個中置?

lulled 發表於 2023-8-15 08:39

AskaLung@FB 發表於 2023-8-15 01:34
編織幕,我試過控埋去大概一尺左近,輕微見到有少少紋,所以你九尺120吋一定見唔到,但係如果你用孔嗰隻 ...

早晨 , 唔該師兄 , 我而家套機就係咁樣擺 , 為咗就個 100寸幕 , 右邊喇叭擺得好遠 , 諗住換過透聲幕 , 等佢哋可以痴返埋一齊 , 聲畫比較自然啲 , 但係你話透聲幕 , 有可能見到啲窿窿 , 我依家又心大心細 , 究竟換唔換好{:8_365:}

AskaLung@FB 發表於 2023-8-15 08:53

早晨 , 唔該師兄 , 我而家套機就係咁樣擺 , 為咗就個 100寸幕 , 右邊喇叭擺得好遠 , 諗住換過透聲幕 , 等 ...

真係覆唔到你九呎睇120吋,如果用孔嗰隻透聲屏幕,睇唔睇到窿,但係編織幕,就一定冇問題 ,聲音更加俾用孔,更加透聲,不過缺點佢係無灰幕

Ep-71 發表於 2023-8-15 09:07

早晨 , 唔該師兄 , 我而家套機就係咁樣擺 , 為咗就個 100寸幕 , 右邊喇叭擺得好遠 , 諗住換過透聲幕 , 等 ...

足九尺正常得! (要扣返喇叭厚度&部機)吾好好似我fd咁,聽sales講,返尼先milked, 穩陣起見可以問厰寄D sample 試吓先定{:6_142:}

Ep-71 發表於 2023-8-15 09:10

AskaLung@FB 發表於 2023-8-15 08:34
即係睇投影嘅時候,熄咗個中置?

我估計糸 set …. 同我-樣{:6_147:}tail反高𠆤 angle 對反人

AskaLung@FB 發表於 2023-8-15 09:13

同埋孔嗰隻透聲幕,佢後邊最好係黑色意思即係冇反光嘅嘢,同埋如如果後邊有amp 同player,面版會發出啲光,你有機會睇電影全黑畫面時候會透咗嗰啲光出嚟,影響觀感

Ep-71 發表於 2023-8-15 09:26

AskaLung@FB 發表於 2023-8-15 09:13
同埋孔嗰隻透聲幕,佢後邊最好係黑色意思即係冇反光嘅嘢,同埋如如果後邊有amp 同player,面版會發出啲光 ...

用普通幕都建意最好用吸光絨面貼,黑或灰色,
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: 買咗部新投影機,都係時候買返隻透聲編織幕招呼佢😀

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。