Blackbrid 發表於 2023-7-5 11:45

樂聲都係咁衰,五年保養得啖笑.

lulled 發表於 2023-7-5 11:49

littlefat69 發表於 2023-7-5 06:17
師兄買邊部電視機要換三次呀???

第一部 LG C1 二手 , 第二部全新 Panasonic JZ2000H , 第三部全新 Sony A95K

第一部 LG 同第二部 Panasonic 原來係同一個 panel , 我都唔知就買咗 , 同 PAC 師兄弟弟嗰部差唔多 , 好少少 {:1_336:}

第三部.Sony RGB 飛色 , 早前我喺網上都有講過 , 仲放埋啲相出嚟

之後全部賣晒 , 第一部蝕咗少少錢 , 第2部 , 第3部 , 每部唔見幾千蚊 , 蝕獲金 {:1_247:}

littlefat69 發表於 2023-7-5 11:51

第一部 LG C1 二手 , 第二部全新 Panasonic JZ2000H , 第三部全新 Sony A95K

第一部 LG 同第二部 Panas ...

唔緊要, 最緊要用緊呢部冇問題就得啦👍🏻

lulled 發表於 2023-7-5 12:04

littlefat69 發表於 2023-7-5 11:51
唔緊要, 最緊要用緊呢部冇問題就得啦👍🏻

而家用緊呢部 Sony 好滿意 , 我由93年開始玩 Sony 顯示器 , 大大話話都玩過好多部 , 喺嗰個年代啲畫面靚到飛起 , 顏色自然 , 層次感豐滿. 有立體感{:1_351:}

littlefat69 發表於 2023-7-5 12:10

lulled 發表於 2023-7-5 12:04
而家用緊呢部 Sony 好滿意 , 我由93年開始玩 Sony 顯示器 , 大大話話都玩過好多部 , 喺嗰個年代啲畫面靚 ...

咁師兄你而家用緊邊部?
我自己用緊sony 48吋a 90k

lulled 發表於 2023-7-5 12:12

littlefat69 發表於 2023-7-5 12:10
咁師兄你而家用緊邊部?
我自己用緊sony 48吋a 90k

而家用緊 A90J , 你冇買錯 A90KOK

gamma 發表於 2023-7-5 14:56

pac 發表於 2023-7-4 22:54
左邊系嚴重偏紅。
無試5%灰呀😅

印象中hdtvtest 有講過off angle 會見到pink tint,唔知有冇關係

pac 發表於 2023-7-5 15:32

真係世界變咁差嘅產品都可以賣出街{:6_172:}

AskaLung@FB 發表於 2023-7-5 16:09

第一部 LG 同第二部 Panas ...

師兄,換電視機時間都幾短😂😂

Bomb_Dance 發表於 2023-7-5 19:44

其實一般消費級TV都只包著機,色彩是否平均就不保證。

原因也很簡單,因為色彩最平均的面板都是用來做專業顯示器的,價錢不是這麼便宜,比如這些︰
https://www.shopfsi.com/XMP550-p/XMP550.htm

家用電視的面板都是挑剩的,一分錢一分貨就是如此。
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: 請問各位LG OLED 咁樣是否正常呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。