lulled 發表於 2023-7-4 22:27

pac 發表於 2023-7-4 22:21
我細佬部C2 我-眼就睇到有問題(真機比相嚴重好多)

師兄 , 因為你係一個有要求嘅人 , 我上次去你屋企 , 聽到你啲家庭影院 , 調校到非常之好聲 , 所以俾你睇到一啲都唔奇

阿定 發表於 2023-7-4 22:37

pac 發表於 2023-7-4 22:04
電腦電視都係一樣

咁好唔合理,我之前部LG OLED用了年幾有問題,有好多死點出現,師父都係一上來睇就話等換Panel, 前後入屋都無5分鐘。

gamma 發表於 2023-7-4 22:46

pac 發表於 2023-7-4 22:21
我細佬部C2 我-眼就睇到有問題(真機比相嚴重好多)

我只能喺第二幅相隱約見到左框邊光咗少少.

如果同dirty screen effect 有關呢樣又真係 WRGB oled通病,有時真係睇彩數, by the way 師兄有冇試 5% Grey?

pac 發表於 2023-7-4 22:54

gamma 發表於 2023-7-4 22:46
我只能喺第二幅相隱約見到左框邊光咗少少.

如果同dirty screen effect 有關呢樣又真係 WRGB oled通病, ...

左邊系嚴重偏紅。
無試5%灰呀😅

BillyHui@FB 發表於 2023-7-4 23:03

https://www.eizo.be/monitor-test/ 用呢個Eizo測試電視電腦屏幕好易查出有冇問題!

littlefat69 發表於 2023-7-4 23:03

其實我真係唔適合玩影音, 你唔圈住我都睇唔到😵

lulled 發表於 2023-7-4 23:17

pac 發表於 2023-7-4 22:54
左邊系嚴重偏紅。
無試5%灰呀😅

左邊紅得好嚴重 , 右邊冇咁嚴重輕微啲 , 右邊我都唔會接受 , 可能我對影像要求比較高啲 , 我舊年換咗3部電視 , 3部都令我好唔滿意 , 依家睇緊部電視好正常 , 100%滿意

littlefat69 發表於 2023-7-5 06:17

lulled 發表於 2023-7-4 23:17
左邊紅得好嚴重 , 右邊冇咁嚴重輕微啲 , 右邊我都唔會接受 , 可能我對影像要求比較高啲 , 我舊年換咗3部 ...

師兄買邊部電視機要換三次呀???

MM622 發表於 2023-7-5 10:27

我再買電視盡量唔再買泡菜機,我部三叔4K QLED 好多問題, 好似計定數, 一過保養期就出事, 冇哂電視頻道, 追台功能壞, All Connect Box 條光纖缐 short 左要換, 自動着機, 漏光......., 花咁多$ 做宣 傳, 用咁多寫手, 不如做好D QC 同設計.

littlefat69 發表於 2023-7-5 10:44

MM622 發表於 2023-7-5 10:27
我再買電視盡量唔再買泡菜機,我部三叔4K QLED 好多問題, 好似計定數, 一過保養期就出事, 冇哂電視頻道,...

網上真係好多人話好好, 唔通真係咁多打手???
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 請問各位LG OLED 咁樣是否正常呢?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。