littlefat69 發表於 2023-7-1 12:43

jafe822 發表於 2023-7-1 12:41
有源低音一定好過無源低音十倍,過住我朋友用5.1套裝影碟機,前中後超低音全都只接駁係部BD機,音質跟 ...

師兄我意思唔係指重低音喇叭, 我係指佢嗰對後置喇叭, sony嗰對RS5 比佢大我都覺得麻麻地, 所以我先好懷疑佢對後置喇叭夠唔夠力!
又好奇怪嗰對RS5 如果插住電源又真係比就咁無線夠力好多, 所以我覺得暫時無線 喇叭若果 用叉電 真係爭少少

jafe822 發表於 2023-7-1 12:53

littlefat69 發表於 2023-7-1 12:43
師兄我意思唔係指重低音喇叭, 我係指佢嗰對後置喇叭, sony嗰對RS5 比佢大我都覺得麻麻地, 所以我先好 ...

Sorry 我返緊工所以睇一睇無睇清楚{:6_136:}

iversonhui 發表於 2023-7-1 14:54

師兄我意思唔係指重低音喇叭, 我係指佢嗰對後置喇叭, sony嗰對RS5 比佢大我都覺得麻麻地, 所以我先好 ...

RS5同A9比又真係差啲既,有電始終係唔同啲,力水都大d, 其實RS5都好夠聲,要發揮佢真正既能力真係要睇套戲, 勁起上嚟後置係工作到停唔到。不過冇發揮時真係會失蹤左

littlefat69 發表於 2023-7-1 15:05

iversonhui 發表於 2023-7-1 14:54
RS5同A9比又真係差啲既,有電始終係唔同啲,力水都大d, 其實RS5都好夠聲,要發揮佢真正既能力真係要睇套 ...

所以我就係好懷疑JBL soundbar 佢分開 嗰兩個後次咁細隻, 力水係咪都係爭啲啦???

littlefat69 發表於 2023-7-1 15:11

唔好意思我表達能力唔係咁好, 我想講RS5 若果唔插電嘅情況都唔係好夠力水, 但係佢體積已經比 JBL 嗰幾套無線後置大好多, 咁JBL 嗰啲後置咪仲唔夠力???

iversonhui 發表於 2023-7-1 15:46

littlefat69 發表於 2023-7-1 15:11
唔好意思我表達能力唔係咁好, 我想講RS5 若果唔插電嘅情況都唔係好夠力水, 但係佢體積已經比 JBL 嗰幾 ...

插電只係for充電,應該冇關係。你插住電同唔插電係都係同一個電流輸出

iversonhui 發表於 2023-7-1 15:49

唔好意思我表達能力唔係咁好, 我想講RS5 若果唔插電嘅情況都唔係好夠力水, 但係佢體積已經比 JBL 嗰幾 ...

應該唔會好差既

littlefat69 發表於 2023-7-1 15:49

iversonhui 發表於 2023-7-1 15:46
插電只係for充電,應該冇關係。你插住電同唔插電係都係同一個電流輸出

但係RS5 就係插住電會夠力啲, 呢度有師兄曾經講過係咁嘅情況! 我想showroom試亦都係咁樣🙏🏻

iversonhui 發表於 2023-7-1 15:56

littlefat69 發表於 2023-7-1 15:49
但係RS5 就係插住電會夠力啲, 呢度有師兄曾經講過係咁嘅情況! 我想showroom試亦都係咁樣🙏🏻
...

咁我就唔知了。
Sony A9, 平均一個126W
JBL, 一個110W
RS5, 一個90W

littlefat69 發表於 2023-7-1 15:58

iversonhui 發表於 2023-7-1 15:56
咁我就唔知了。
Sony A9, 平均一個126W
JBL, 一個110W

JBL 咁細隻但竟然咁好力???👍🏻👍🏻👍🏻
頁: 1 2 3 4 [5] 6
查看完整版本: soundbar 比較

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。