samsontatsuya 發表於 2023-2-7 23:00

-直都想試吓玩啲有質素嘅十仔,同埋近排有時間想升級一下影音,我成個系統中,覺得換十仔會有最大升級,而我又覺得MK比我感覺正正係我想要嘅嘢,所以想要換MK十仔。

leroy76 發表於 2023-2-7 23:16

samsontatsuya 發表於 2023-2-7 23:00
-直都想試吓玩啲有質素嘅十仔,同埋近排有時間想升級一下影音,我成個系統中,覺得換十仔會有最大升級,而 ...

了解,那subwoofer現在什麼尺寸,便更換M&K的同一尺吋,體會一下提升了那裏。又或者一步到傳M&K X10+ 聲音,快速,有力,乾淨,離箱。

另外,升級中置,是需要考慮的。

李好野@76 發表於 2023-2-8 00:00

-直都想試吓玩啲有質素嘅十仔,同埋近排有時間想升級一下影音,我成個系統中,覺得換十仔會有最大升級,而 ...

換咗mk十仔覺得口味是你追求!
好快一套西裝更刺激{:1_328:}

samsontatsuya 發表於 2023-2-8 08:11

leroy76 發表於 2023-2-7 23:16
了解,那subwoofer現在什麼尺寸,便更換M&K的同一尺吋,體會一下提升了那裏。又或者一步到傳M&K X10+ 聲 ...

X10+係好野,不過我覺得V12+已經好正,加上有apps可以調音。
一步到位當然好,但係一步一步慢慢升級都係一種樂趣,可以享受到多啲升級帶嚟嘅樂趣

cakecake 發表於 2023-2-8 09:33

samsontatsuya 發表於 2023-2-8 08:11
X10+係好野,不過我覺得V12+已經好正,加上有apps可以調音。
一步到位當然好,但係一步一步慢慢升級都係 ...

其實我都15/16中
想升級X12+
但用緊V12+有得用apps好方便又可以調下EQ{:1_332:}

lungaska 發表於 2023-2-8 09:51

我用緊SVS 3000 ,心郁郁想想換12+😂🤣

samsontatsuya 發表於 2023-2-8 09:53

cakecake 發表於 2023-2-8 09:33
其實我都15/16中
想升級X12+
但用緊V12+有得用apps好方便又可以調下EQ ...

我覺得如果可以一套MK西裝,可能會有更好聲效。

samsontatsuya 發表於 2023-2-8 09:58

lungaska 發表於 2023-2-8 09:51
我用緊SVS 3000 ,心郁郁想想換12+😂🤣

係咪SVS SB 3000都係好野嚟喎~
係咪都係敵唔過MK嘅誘惑呢?😆😆😆
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: M&K Sound V10+ & V12+ 之選擇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。