beerboy 發表於 2023-2-7 15:12

patrickcw 發表於 2023-2-7 15:10
聽開velodyne氣氛形低音, 睇戲會有浸低頻墊低, 依隻同velodyne比在氣氛方面是否相若? ...

m&k 秒殺威記啦...我同場AB過佢哋{:1_253:}

peter99 發表於 2023-2-7 15:51

有大買大。。。。。。

cakecake 發表於 2023-2-7 15:52

samsontatsuya 發表於 2023-2-7 14:51
大家都覺得v12+咁好,咁我今晚放工立即去買,再同大家分享😆😆😆

如果V10+和V12+比,V12+會較好
但口味就最好試清楚先。

samsontatsuya 發表於 2023-2-7 16:03

beerboy 發表於 2023-2-7 15:04
咪咁衝動,聽埋x12先喇

我空間太細,玩唔起雙十二

lungaska 發表於 2023-2-7 16:04

cakecake 發表於 2023-2-7 15:52
如果V10+和V12+比,V12+會較好
但口味就最好試清楚先。

請問V12+而家係咪緊幾多錢?

cakecake 發表於 2023-2-7 16:20

patrickcw 發表於 2023-2-7 15:10
聽開velodyne氣氛形低音, 睇戲會有浸低頻墊低, 依隻同velodyne比在氣氛方面是否相若? ...

我之前用Velodyne spl1200ultra,在氣氛和量感方面,Velodyne 的確係較好。但如果要埋身狠勁,低頻層次,V12+就好好多

如果鍾意氣氛型,其實可以考慮下Rel既subwoofer

samsontatsuya 發表於 2023-2-7 16:29

cakecake 發表於 2023-2-7 16:20
我之前用Velodyne spl1200ultra,在氣氛和量感方面,Velodyne 的確係較好。但如果要埋身狠勁,低頻層次, ...

REL 我見玩2.1聽音樂嘅人會用,睇戲個感覺會唔會好唔同呀?

leroy76 發表於 2023-2-7 17:32

samsontatsuya 發表於 2023-2-7 16:03
我空間太細,玩唔起雙十二

師兄,不如你考慮一下,先上載,你屋企的影音環境相片,及subwoofer所放的位置示意圖,大家再繼續討論🙏🏻

samsontatsuya 發表於 2023-2-7 21:35

Subwoofer 放左邊露台門口位,視聽區8尺x8尺,全個廳8尺x16尺。

leroy76 發表於 2023-2-7 22:26

samsontatsuya 發表於 2023-2-7 21:35
Subwoofer 放左邊露台門口位,視聽區8尺x8尺,全個廳8尺x16尺。

thx for the photos,讓大家更了解!

你為什麼想換subwoofer,想得到什麼?

看見你的情況,我會暫時唔換住,但加多一隻KEF KC62 Subwoofer + 無線 module。之後試吓擺不同位置,體驗一下效果,例如,中置下面;或者沙發右邊。
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: M&K Sound V10+ & V12+ 之選擇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。