CrazyBull 發表於 2023-1-18 14:24

成龍大哥 發表於 2023-1-18 00:29
其實你冇咩研究相對要求都唔會太極緻,喺其他發燒友眼中嘅問題對你嚟講都可能冇問題,大牌子當中求其搵部又 ...

呢個問題就好似一啲人食雞扒牛扒時食到雪藏味,有啲人食唔到雪味咁{:1_253:}
不過我呢幾日去唔同舖頭睇機,感覺好似開竅升 Lv😅 發現LG就白濛濛一片,Samsung就顏色豐富,但冇 Dolby vision {:1_260:},Sony(剛剛睇完) 感覺好淡,清湯一樣,現在爭 panasonic未睇,希望搵到部滿意。

marco 發表於 2023-1-18 14:26

呢個問題就好似一啲人食雞扒牛扒時食到雪藏味,有啲人食唔到雪味咁
不過我呢幾日去唔同舖頭睇機 ...

吾知有無邊個場可以一次睇哂四大品牌{:6_189:}

jamesbond 發表於 2023-1-18 14:31

marco 發表於 2023-1-18 14:26
吾知有無邊個場可以一次睇哂四大品牌

中原好似齊

LeoChin@FB 發表於 2023-1-18 15:33

AV 都齊、價又靚,連 Sony miniled 都有擺

MM622 發表於 2023-1-18 16:10

千祈唔好買泡菜機,韓國泡菜機d 色彩好似好鮮艷,好吸引,但用左幾年好多問題。我部三叔Q65F 用咗4年開始好多問題,電視台冇聲、追電視台功能壞咗、搵三星整咗二千幾蚊!之後有一排熄機後會自動著機,仲以為有鬼,問外面整電視師傅話係電路板program short 左,不過好彩後來冇事,上個月右下角開panel 同外開始分離(塑膠老化)有漏光。我識人用部三叔用咗二年已經燒panel ,換panel 又冇貨,又冇代用機比人用住。

LG 都唔好買,呢幾日蔡瀾鬧LG 鬧到媽媽聲:

https://www.gotrip.hk/網絡熱話/網絡熱話-蔡瀾-lg-gt05-782088/

再買電視只會考慮Sony 或者Panasonic

MM622 發表於 2023-1-18 16:12

Ref:
https://forum.hkgolden.com/thread/7652465/page/1

jamesbond 發表於 2023-1-18 16:18

千祈唔好買泡菜機,韓國泡菜機d 色彩好似好鮮艷,好吸引,但用左幾年好多問題。我部三叔Q65F 用咗4年開始好 ...

咁係LG班友on q啫,連蔡瀾都唔識,抵佢死

成龍大哥 發表於 2023-1-19 01:44

呢個問題就好似一啲人食雞扒牛扒時食到雪藏味,有啲人食唔到雪味咁
不過我呢幾日去唔同舖頭睇機 ...

講真落舖睇我認為作用有限,我總係覺得佢哋D機調校得好差,識校同唔識校出嚟畫面可以差好遠,我sony,三星,LG都用過晒,個個牌子都用下冇咁悶嘛,大牌子新機同級數嘅質素都係咁上下,耐唔耐用睇彩數了,我用過嘅部部都好長夀...{:1_253:}

gamma 發表於 2023-1-19 07:26

千祈唔好買泡菜機,韓國泡菜機d 色彩好似好鮮艷,好吸引,但用左幾年好多問題。我部三叔Q65F 用咗4年開始好 ...

「買過一部LG 3D Smart TV,天氣凍會開唔到機,要用風筒吹機後面的電路加熱先開到……問題係我住香港,十幾度就唔著喇!」

文章版權為新傳媒集團所擁有,原文請按: https://www.gotrip.hk/782088/?utm_campaign=GOtrip_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_GOtrip

咁搞笑

gamma 發表於 2023-1-19 07:30

成龍大哥 發表於 2023-1-19 01:44
講真落舖睇我認為作用有限,我總係覺得佢哋D機調校得好差,識校同唔識校出嚟畫面可以差好遠,我sony,三星,LG ...

第一個問題一定係問sales set咗乜嘢picture mode
頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17
查看完整版本: Sony A95K. OLED 有嚴重缺陷

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。