300zx 發表於 2022-10-4 16:32

新手短焦投影$1.5萬左右有咩好介紹?已裝黑柵幕!急!

各位師兄! 新手想玩短焦雷射投影 budget $1.5萬左右, 已經安裝咗黑柵幕100" ! 機要裝喺幕上面 {:12_752:}
好唔好等 小米激光影院2 ?

300zx 發表於 2022-10-4 17:04

仲有邊間買投影機好?

tonyl626 發表於 2022-10-4 18:53

吊裝我諗要俾多幾千

mksoundhk 發表於 2022-10-4 19:00

你支幕係FOR頂射?
如果係底射未必啱裝天花機喎....
黑柵幕有分啊

terry22 發表於 2022-10-4 21:25

我都諗緊淘小米激光影院2定港行viewsonic PX701-4KE{:1_332:}{:1_332:}{:1_332:}

300zx 發表於 2022-10-4 22:03

tonyl626 發表於 2022-10-4 18:53
吊裝我諗要俾多幾千

其實係張部機反轉放上面就可以, 有功能係 mirror 返個 screen

tonyl626 發表於 2022-10-4 22:07

300zx 發表於 2022-10-4 22:03
其實係張部機反轉放上面就可以, 有功能係 mirror 返個 screen

要安裝吊架同較距離

300zx 發表於 2022-10-4 22:07

mksoundhk 發表於 2022-10-4 19:00
你支幕係FOR頂射?
如果係底射未必啱裝天花機喎....
黑柵幕有分啊

個黑柵幕返轉安裝,因為下面唔可以放機

300zx 發表於 2022-10-4 22:14

tonyl626 發表於 2022-10-4 22:07
要安裝吊架同較距離

想問下有短焦雷射萬分左右有咩好介紹 師兄

tonyl626 發表於 2022-10-4 22:22

300zx 發表於 2022-10-4 22:14
想問下有短焦雷射萬分左右有咩好介紹 師兄

Epson LS500 依家減到兩萬
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 新手短焦投影$1.5萬左右有咩好介紹?已裝黑柵幕!急!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。