BabyLearni@G 發表於 2022-11-12 22:19

300zx 發表於 2022-11-12 21:39
收到風 LS800 會月尾出 LS500 會跌價

https://www3.epson.com.hk/zh-TC/product_categories/home-entertainment-projectors/products/eh-ls500-ultra-short-throw-laser-projection-tv

價錢 HK$ 20,399.00 (EPSON 官網跌左價啦)
保養 三年上門保養

https://www3.epson.com.hk/zh-TC/product_categories/home-entertainment-projectors/products/eh-ls800b
價錢 HK$ 29,999.00 (EPSON 官網)缺貨
保養 三年上門保養

300zx 發表於 2022-11-13 18:04

300zx 發表於 2022-11-12 21:40
咁 Epson LS500 vs Philips Screeneo U5 邊部好

有師兄比少少見意嗎 {:12_774:}

TsunHo@FB 發表於 2022-11-14 10:39

300zx 發表於 2022-11-12 16:57
搞錯 師兄 我指 Epson LS500 vs Philips Screeneo U5

單睇網上REVIEW,我建議打機揀LS500,睇戲就無得輸揀U5

環境光多既就LS500

不過......睇BUDGET,U5無得輸.......一係就買水貨 小米C2

之前我都糾結左好耐U5定C2,ALPD 黑色對比真係無得輸......

300zx 發表於 2022-11-14 15:09

300zx 發表於 2022-11-12 21:40
咁 Epson LS500 vs Philips Screeneo U5 邊部好

我就唔打機嘅
LS500 $19999 而 U5 $14000 但 U5 就要等到下年3月仲有可能 delay
不過功能上唔知邊部比較優勝啲

JosephChan@FB 發表於 2022-11-14 15:22

我就唔打機嘅
LS500 $19999 而 U5 $14000 但 U5 就要等到下年3月仲有可能 delay
不過功能上唔知邊部比較 ...

Philips有機會係大陸機貼牌

JosephChan@FB 發表於 2022-11-14 15:46

JosephChan@FB 發表於 2022-11-14 15:22
Philips有機會係大陸機貼牌

Philips果部應該係长虹Chiq B7U/B5U貼牌

TsunHo@FB 發表於 2022-11-15 14:43

JosephChan@FB 發表於 2022-11-14 15:46
Philips果部應該係长虹Chiq B7U/B5U貼牌

應該係長虹幫PHILIPS開既生產線,不過我個人覺得無所謂,始終都係有保養,話知佢邊度做,PHILIPS都叫大牌子......

TsunHo@FB 發表於 2022-11-15 14:44

我就唔打機嘅
不過功能上唔知邊部比較 ...

去有貨既門市望下部LS500先

JosephChan@FB 發表於 2022-11-15 15:12

TsunHo@FB 發表於 2022-11-15 14:43
應該係長虹幫PHILIPS開既生產線,不過我個人覺得無所謂,始終都係有保養,話知佢邊度做,PHILIPS都叫大牌 ...

簡單講中資買起左PHILIPS,
然後為左慳錢唔做研發直接買國產電器貼PHILIPS個牌定係賣PHILIPS個牌俾D國產公司賣貴D/外銷,
所以佢新既電器產品好多都可以搵到部一模一樣既原型機
當然唔係所有野都係貼牌,只係好多都係

300zx 發表於 2022-11-15 17:12

JosephChan@FB 發表於 2022-11-15 15:12
簡單講中資買起左PHILIPS,
然後為左慳錢唔做研發直接買國產電器貼PHILIPS個牌定係賣PHILIPS個牌俾D國產公 ...

咁唔洗講啦 Epson LS500 啦咁 !
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7
查看完整版本: 新手短焦投影$1.5萬左右有咩好介紹?已裝黑柵幕!急!

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。