小瑟 發表於 2022-9-2 22:00

M&K Sound 打爆你心口 x TRINNOV 影院級體驗會 (會員討論帖)

【全部確認】M&K Sound 打爆你心口 x TRINNOV 影院級體驗會
今晚既活動非常精彩, 個半小時的活動, 最終玩左2小時, 多謝今晚出席既版友們, 希望今晚大家都玩得開心啦!!{:12_790:}

r323334 發表於 2022-9-2 23:01

感謝小瑟同埋Edmond等工作人員為我哋安排咗一場好精彩嘅示範🙏,M&K真係拳拳到肉,今晚嘅器材setting好正👍

mcdull 發表於 2022-9-2 23:10

感謝小瑟同埋Edmond及工作人員為我哋安排咗一場堅精彩嘅示範🙏
我終於感受到乜嘢叫打心口😂😂感覺好沉….離開好似俾人打咗一身🥴
D聲效正過戲院👍👍👍👍
如果未買喇叭真係想買MK😌
其實我得百零尺視聽空間唔計飯廳其實邊隻sub適合?

recycle 發表於 2022-9-3 00:35

好多謝Post76同米樂安排咗今晚一個咁正嘅體驗會,除咗領校到MK嘅快、狠、勁之餘,仲認識到Trinnov對多聲道嘅駕馭能力,係咁震撼嘅低音環境之下,依然好清楚交代戲裡面surround嘅效果,特別嗰三隻分別座落唔同位置、唔同型號嘅十仔好似合咗體咁,成為一體發聲。

qq1122yq 發表於 2022-9-3 08:17

首先要多謝poat76及米樂今次攪嘅活動,依兩年幾嚟相信大家真係餓咗好耐,難得嘅係一聽就已經聽到示範級數,加上自己特別喜歡品牌之一……MK!
以往大多數人對MK印象都只係快、狠、準,但亦有人話潛得唔夠深、能量不足等問題,而今次去之前亦係我最想聽到MK首次推出嘅雙15吋單元表現……"MK X15+"
先講講超低音佈局,埸地目測大約有300尺,接上3隻分别係X15+、X12+及X10+,而擺位上X15+放在Showroom左後角(Backfire),X12+放在皇帝位的左面(Sidefire),X10+放在皇帝位的右面(Sidefire)
試聽了幾段影片及音樂片,感覺能量上爆發輸出段段有唔腳軟,下潛感亦做到十分滿意效果,puch感亦係MK金漆招牌之最……"非常強横"!
個人看法今代MK質量上提升咗好多,尤其以上提到嘅深潛及能量問題,都巳經不需擔心,另外箱體上以X12+為例,亦比上一代大隻咗好多,重量加多成10kg,對於玩開有資歷嘅人都應該知道,箱體越大越重都會對質量上有提升及幫助!
感激今次活動令小弟再次眼界大開,非常開心的一晚,飽飽!{:6_143:}

karate205 發表於 2022-9-3 08:50

多謝76、米樂及所有工作人員在疫情的安排令今次高水平的示範得到成功。
使用的器材均為超高品質。Edmund的調教功力亦非常深厚。
本人也是M&K用家(第二代S150、Sur95T、M50、VX1250、X12)但對調教一竅不通。係時候多參加活動向各位請教。
聽後感想是新款M&K喇叭速度快、細節清晰而現場3隻超低的下潛及力度也非凡。
期待76下次的活動。

Kin導 發表於 2022-9-3 09:21

下次會唔會考慮星期六或星期日呢?
因為好多同我一樣平日要返工
所以好多時都無緣參加
如果可以希望星期六下午時段呀
感謝
{:8_387:}

NETDSL0100 發表於 2022-9-3 12:21

想參加不過抽唔中{:1_338:}

marco 發表於 2022-9-3 14:51

如果有機會再攪多次活動都好想同一眾76網友feel下{:1_328:}

rach 發表於 2022-9-3 15:16

有無片睇?😋
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: M&K Sound 打爆你心口 x TRINNOV 影院級體驗會 (會員討論帖)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。