calbee1128 發表於 2022-8-8 10:40

電處嘅影響力

音響器材無論入門至到Hi-End ,都有一樣嘢好重要,就係[電],所以小弟一直心思思想攪好啲電先。
琴日去咗視聽展,經過某展位,發現有電源處理器SINE S60a PT (英式) 連Louis X電源線嘅套餐價錢合理,再詳細問左職員一啲問題之後就打電話向海關拎批文,經一輪搏鬥之後(過程什為血腥),批文到手後就乖乖科水,懷住興奮心情飛返屋企。
經過一輪開箱影相後,將現有器材,CA EVO150 (DIGITAL),Yamaha A3080 (ANALOG),老秦後級7250 (ANALOG) 隊晒落去。一開聲,嘩,先講聽歌(2CH),成個背景靜晒,之前聽唔到嘅弱音飛返晒出嚟,高音伸延好左,低頻表現有提升,音場都比之前闊左,當下已經覺得值得捱樹皮,之後再試埋喺多聲道上面嘅表現。簡直係好似升左一個level咁,包圍感,低頻,清晰度(聲音),都大大提升。個重點係個背景,好靜好有戲院感覺。今次真係食樹皮都抵😍😍 今晚試下隊埋隻十仔落去試下。

1234qwer 發表於 2022-8-8 11:01

十仔有時用左電處會無咁好力, 真係要試下加定唔加好

orhui 發表於 2022-8-8 13:22

Ching識貨{:6_193:} !
我都用𡁵冇買錯{:6_139:} !

avsuperman 發表於 2022-8-8 13:26

我都心思思,但昨天用唔到消費券,C兄是否套餐價

frankpoon 發表於 2022-8-8 13:32

所以話玩音響等如玩電, 電靚聲靚

calbee1128 發表於 2022-8-8 13:49

avsuperman 發表於 2022-8-8 13:26
我都心思思,但昨天用唔到消費券,C兄是否套餐價

係呀,套餐價,條電源線都係好嘢嚟。
用左之後所有嘢都係好正面

calbee1128 發表於 2022-8-8 13:50

orhui 發表於 2022-8-8 13:22
Ching識貨 !
我都用𡁵冇買錯 !

師兄有冇插埋隻十仔呀?

xyz56789xyz 發表於 2022-8-8 16:37

想問聲,樓主是用三相電嗎?

LeoChin@FB 發表於 2022-8-8 17:08

使唔使十萬蚊呀?

calbee1128 發表於 2022-8-8 17:39

xyz56789xyz 發表於 2022-8-8 16:37
想問聲,樓主是用三相電嗎?

唔係
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 電處嘅影響力

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。