DickWong1@FB 發表於 2022-7-24 13:29

xyz56789xyz 發表於 2022-7-24 12:44
師兄,主體那條8字曲頭線邊度有得買?

師兄,買1條曲腳俾主體,再買多條直腳(曲腳我試過插入之後條電線會頂住地或向天覺得唔係咁好)俾重低音。效果會好好多。

xyz56789xyz 發表於 2022-7-24 17:39

DickWong1@FB 發表於 2022-7-24 13:29
師兄,買1條曲腳俾主體,再買多條直腳(曲腳我試過插入之後條電線會頂住地或向天覺得唔係咁好)俾重低音。 ...

咁師兄您係升起個主體嚟換曲頭線?Q950A收電源線條坑幾難收自製粗線纜。

DickWong1@FB 發表於 2022-7-24 18:10

xyz56789xyz 發表於 2022-7-24 17:39
咁師兄您係升起個主體嚟換曲頭線?Q950A收電源線條坑幾難收自製粗線纜。

我的Q950A OK,無問題

avgod 發表於 2022-7-25 09:24

xyz56789xyz 發表於 2022-7-24 12:44
師兄,主體那條8字曲頭線邊度有得買?

旋轉SELL 字眼打 專用電源線 就搵到{:1_326:}

xyz56789xyz 發表於 2022-7-25 12:13

avgod 發表於 2022-7-25 09:24
旋轉SELL 字眼打 專用電源線 就搵到

請問塞得落Q950A主體嗎?

avgod 發表於 2022-7-25 12:16

xyz56789xyz 發表於 2022-7-25 12:13

應該無問題 你同賣家講返 佢會知要點制作條電源線

avgod 發表於 2022-7-25 12:21

我睇返樓上既圖不是主體的電源插位 買之前看清楚啊

xyz56789xyz 發表於 2022-7-25 12:28

avgod 發表於 2022-7-25 12:21
我睇返樓上既圖不是主體的電源插位 買之前看清楚啊

謝提醒{:1_326:},我貼錯咗Q950A後置電源位,應該係Dick師兄張圖至啱。{:1_338:}

xyz56789xyz 發表於 2022-7-25 12:36

電源線:
subwoofer 同主體分別用咩金屬物料會合用啲

kwong68 發表於 2022-7-25 14:43

Wingo123 發表於 2022-7-17 17:17
不能 只可行無線
補品只有換電線

謝解答
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15
查看完整版本: 2022 Q990B用家分享交流區 (1008.2固件) (#33樓 音效分享)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。