anguslee2012 發表於 2022-2-16 16:13

Shield TV 出左9.0.1 Hotfix 慎下

尋晚出左9.0.1, 話FIX左都幾多樣野,

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/shield-tv/9/485389/shield-experience-upgrade-901-released-21522/

其中一樣我最關心O既係....

"Fixes stutter when playing interlaced content"

好似反交錯好返喎....

仲有KODI之前出現窒機情況, 今次都幫KODI FIX左幾樣野

其中一樣係播藍光碟時長按會出碟MENU, 佢之前傻左, 今次改番好

但亦有好多人報呢個FIX對KODI係冇幫助, 要睇清楚下面D回應先...

總結 :

如果用開9.0.0 (ANDROID 11) 覺得冇問題就唔好下載,

如果覺得有問題又返唔番去8.2.3 (ANDROID 9) 咁就可以搏吓

如果你用開8.2.3 (ANDROID 9) 冇乜事就唔好下載番來玩了

我今晚可能都會下載試吓, 反正已經知道方法點返番去8.2.3了

beerboy 發表於 2022-2-17 01:35

買咗{:1_253:}

yipin 發表於 2022-2-17 09:14

----------

JonesChan 發表於 2022-2-17 10:00

更咗最新版本,NBA彈APP問題都係一樣冇改善。

avgod 發表於 2022-2-17 13:52

我更新左之後睇體通天下NBA 用50HZ都係唔順,用60HZ叫做好D,但都係返唔到以前咁。

JonesChan 發表於 2022-2-17 14:02

avgod 發表於 2022-2-17 13:52
我更新左之後睇體通天下NBA 用50HZ都係唔順,用60HZ叫做好D,但都係返唔到以前咁。 ...

師兄同邊個體通天下apps?
我都有Join到,不過就要用Mouse先控制到,同埋有個鎖Icon喺畫面度,勁阻埞。
不過最緊要都係因為體通天下個畫質差到有時連個波都睇唔到,已經鬧咗兩年都冇改善,過埋今年就唔再買了。

JonesChan 發表於 2022-2-17 14:04

我都有Join到,不過就要用Mouse先控制到,同埋有個鎖Icon喺畫面度,勁阻埞。
...

最後我寧願聽英文都唔睇體通天下了。
睇完NBA Legend後真係番唔到轉頭!

avgod 發表於 2022-2-17 16:28

...

投射最好(android手機/平板先有),可以開埋upscale(增強 夠了) 同埋無鎖頭。
APP 我用ANDROID 平板果個版本,因為我有飛鼠 所以操控無問題 但一定會有鎖頭 印像中直播要清畫質要SET 自動,點播時 畫質轉1080P。

beerboy 發表於 2022-2-17 23:47

今日先試到隻shield...
第一嘢..硬要你update{:1_331:}
算數..都叫睇下乜料
Kodi play blu ray iso all normal with Atmos output (Macbook Pro Kodi cannot, please be noted)
Netflix all OK on Atmos output
Upscaling with MP4 all fine

disney..出不到Atmos{:8_395:}

avgod 發表於 2022-2-18 00:37

beerboy 發表於 2022-2-17 23:47
今日先試到隻shield...
第一嘢..硬要你update
算數..都叫睇下乜料

我用2.4.2 disney版本,可以出到atmos啊
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: Shield TV 出左9.0.1 Hotfix 慎下

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。