LoMichael@G 發表於 2022-1-16 17:59

今日行過SSP Denon X1700 唔使$4000,有現貨。代理已經加咗價,要買要快D。

cheungliu 發表於 2022-1-16 18:36

LoMichael@G 發表於 2022-1-16 17:59
今日行過SSP Denon X1700 唔使$4000,有現貨。代理已經加咗價,要買要快D。

是,天龍全線加左百分之十

eva0083hk 發表於 2022-1-20 12:25

本身用緊pionner SC-LX78(有atmos,無DTS:X),想轉會yamaha(好耐以前用過...),搵二手AMP係咪A2070打後型號算同級?THX

P.S.好想試DSP HD3{:1_332:}

lee2021 發表於 2022-3-7 09:33

終於搞掂5.1點燈

lee2021 發表於 2022-3-7 09:38

原來唔關我部老爺AMP事
係Chromecast 4問題
我用電腦裝app就出到5.1
Netflix 重要有 atmos 添
真係唔明點解,我部老爺AMP都無atmos
咁都點到燈 😅

cbr600rr 發表於 2022-3-7 15:23

請問電腦裝 甚麼app出到 5.1?

我用xiaomi 4k tv stick, Disney+ 連 5.1都出唔到,好煩。(但 Netflix 出到 atmos)

lee2021 發表於 2022-3-8 00:14

cbr600rr 發表於 2022-3-7 15:23
請問電腦裝 甚麼app出到 5.1?

我用xiaomi 4k tv stick, Disney+ 連 5.1都出唔到,好煩。(但 Netflix 出 ...

我用win11

lee2021 發表於 2022-3-8 00:16

聽講電腦app好似出唔到4K
我本身用1080 mon

MichaelCha@FB 發表於 2022-3-16 19:33

終於揾到個原因。。congrats....終於鼓起勇氣換左個接近廿年既amp.....入左4700H,搞左半日,終於setup 好。。。聲音效果真係無得彈,出齊dolby vision & atmos... 用緊5.1 setup 個height virtualization, 效果都滿意。。回一回氣先諗下set 番個天空喇叭

lee2021 發表於 2022-3-26 00:02

MichaelCha@FB 發表於 2022-3-16 19:33
終於揾到個原因。。congrats....終於鼓起勇氣換左個接近廿年既amp.....入左4700H,搞左半日,終於setup...

請問師兄用咩喇叭同低音?
埋單用左幾多錢?
頁: 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31
查看完整版本: 想買dolby atmos擴音機

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。