lee2021 發表於 2022-1-9 12:54

cheungliu 發表於 2022-1-9 12:43
你都唔好諗htp077 而家香港都好似無代理咁
你有心理準備買天龍

有新代理
我打過電話去問

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-9 15:26

lee2021 發表於 2022-1-9 12:54
有新代理
我打過電話去問

新代理有無講會幾時出新機?
如果無就唔好諗住等Onkyo 及 Pioneer, 我本身係Onkyo粉, 部舊Amp就係因為用左17年無新制式, 諗住等696後繼機,
雖然CES 2021有公佈, 但之後成年香港都係無消息, 之前問代理話會出, 但唔知幾時,
跟手仲唔做轉埋代理, 個新代理連官網都無, 得個FB, D post又少, 可能要等下下代先會有消息{:1_336:}
最後我都等唔到入左Denon 2700h

LoMichael@G 發表於 2022-1-9 17:53

日本牌子主要係Denon 同Yamaha,Sony 好似無人賣。

lee2021 發表於 2022-1-9 19:27

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-9 15:26
如果無就唔好諗住等Onkyo 及 Pioneer, 我本身係Onkyo粉, 部舊Amp就係因為用左 ...

佢只係講全部Pioneer產品最快2月先有貨
無講咩型號

lee2021 發表於 2022-1-9 19:34

LoMichael@G 發表於 2022-1-9 17:53
日本牌子主要係Denon 同Yamaha,Sony 好似無人賣。

我部舊機就係Sony
我都想用返Sony架
不過佢無出平價atmos機

cheungliu 發表於 2022-1-9 21:10

lee2021 發表於 2022-1-9 09:04
我會用Chromecast 4 直插 AMP
AMP 再出 MON

Chromecast 4 插av amp 兩邊是咪支援hdmi 2.1 否則都係出Dd+ 即是5.1

蘇忽鯨@FB 發表於 2022-1-10 00:35

如果無就唔好諗住等Onkyo 及 Pioneer, 我本身係Onkyo粉, 部舊Amp就係因為用左 ...

師兄2700 配左咩喇叭?

lee2021 發表於 2022-1-10 00:53

cheungliu 發表於 2022-1-9 21:10
Chromecast 4 插av amp 兩邊是咪支援hdmi 2.1 否則都係出Dd+ 即是5.1

依家無5.1
只得2聲道
應該唔關線事

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-10 02:05

蘇忽鯨@FB 發表於 2022-1-10 00:35
師兄2700 配左咩喇叭?

前置中置都係Mordaunt Short, 其他都係原本用緊嘅Onkyo, 行緊5.1.2, 而家搵緊又咩平靚正Sub仔換

蘇忽鯨@FB 發表於 2022-1-10 03:36

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-10 02:05
前置中置都係Mordaunt Short, 其他都係原本用緊嘅Onkyo, 行緊5.1.2, 而家搵緊又咩平靚正Sub仔換 ...

正喎
買大地震?
頁: 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31
查看完整版本: 想買dolby atmos擴音機

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。