leooel 發表於 2022-1-13 21:52

rockyw 發表於 2022-1-13 02:37
ha
6千幾我筆直唔夠啦
玩住先,到有筆直再諗,而家過年前諗住換條 Tributaries4 sub 仔線,而家用緊50蚊 ...

當時我都係咁諗,6千已超budget可況6千5{:1_352:}
我意思係師兄扑搥DN前有否試SC系?
Tributaries4 sub 仔線呢度76store有得賣,sub仔線我買左svs條廠線,唔好得你好多{:1_260:}

leooel 發表於 2022-1-13 21:59

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-13 10:43
漏左10寸(最小)兩個字
就係見佢啱尺寸, 所以諗住先
唔知友誠有無SVS試呢 ...

箱體咁細但單元有12寸真係冇得頂
友誠我去過11和16樓都冇sb1000/sb1000 pro

leooel 發表於 2022-1-13 22:17

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-13 10:59
講開線, 我淘果兩條已到, 一條Sub, 一條喇叭線俾中置用
Sub仔換左線唔太大分別, 可能我個Sub仔太弱聽唔到 ...

條喇叭線我都有興趣,買嚟俾前和中置用都好,pm{:1_328:}
另外長條型嗰舊乜來
sub仔線黑五時係美森買左呢條,仲買盒sub腳膠

leooel 發表於 2022-1-13 22:33

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-13 20:53
你講得啱, Supercube 6000先滿足到我, 啱啱去AV奶試完
DN唔夠滿足, 而且SC6000尺寸好啱我
其實真係想聽下 ...

試過感覺最真實{:1_326:}
若然覺得SC6000貴,退一步SC4000都好得,不過擺位上DN和SC系列會否都要多啲技巧,始終1主動2被動單元。
SP1000代理度最大機會有得試,其他舖頭窄啲,要做demo都做SP1000 PRO,不過你可試PRO做標準,SP1000都有PRO7-8成水準。

Overnite007 發表於 2022-1-13 22:52

leooel 發表於 2022-1-12 22:40
收左貨啦,原本諗住搞左影音壇先再處理某些私務,但因疫情變化要將次序掉轉,仲有最on9係在美森買左喇叭 ...

想請教密拾的聲音取向會是怎樣。

cheungliu 發表於 2022-1-13 23:11

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-13 10:59
講開線, 我淘果兩條已到, 一條Sub, 一條喇叭線俾中置用
Sub仔換左線唔太大分別, 可能我個Sub仔太弱聽唔到 ...

可否pm連結

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-13 23:13

leooel 發表於 2022-1-13 22:17
條喇叭線我都有興趣,買嚟俾前和中置用都好,pm
另外長條型嗰舊乜來
sub仔黑五時係美森買左呢條 ...

火機{:1_350:} {:1_350:}
俾個比例你地睇下咁解{:1_341:}
啱啱已經再入兩條俾前置{:1_264:}

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-13 23:16

cheungliu 發表於 2022-1-13 23:11
可否pm連結

已pm, 買之前記得同賣家講, 功放端&喇叭端要咩插頭{:1_326:}

StanleyChoy@FB 發表於 2022-1-13 23:20

leooel 發表於 2022-1-13 22:33
試過感覺最真實
若然覺得SC6000貴,退一步SC4000都好得,不過擺位上DN和SC系列會否都要多啲技巧 ...

除非買之前俾我試到SVS, 退就唔會退, 再退唔夠喉, 買完又換仲浪費金錢{:1_331:}
只要過埋海關{:1_263:} 就可以分期{:1_333:}

leooel 發表於 2022-1-14 01:34

Overnite007 發表於 2022-1-13 22:52
想請教密拾的聲音取向會是怎樣。

低頻會爽快啲和很乾淨,俾到你順滑絕無拖泥帶水感覺 衝擊力冇咁強 量感包圍感亦遜於有氣孔類型 還有密sub對擴音機要求比較高

利申:未試過高階密sub{:1_254:}
頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21
查看完整版本: 關條線事定係關喇叭事...定係關setting事?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。