jackybee 發表於 2021-12-11 21:11

PepperFish@FB 發表於 2021-12-11 20:33
你覺得值玩得開心咪得囉~使乜理人講乜

吾關事!我分享我嘅用後感覺姐

yuppi 發表於 2021-12-13 10:14

jackybee 發表於 2021-12-10 19:37
未試過就自圓其說是否有點武斷?就算係扮如果聲與畫都OK,操作穩定又有咩問题 ...

一部老翻就算出得幾好都係老翻
你唔會諗住oppo同Pioneer有授權畀佢啩?
人無恥便無敵,大家價值觀唔同

kingyan 發表於 2021-12-13 14:24

yuppi 發表於 2021-12-13 10:14
一部老翻就算出得幾好都係老翻
你唔會諗住oppo同Pioneer有授權畀佢啩?
人無恥便無敵,大家價值觀唔同 ...

師兄咁可以試吓法國佬野zappiti出左三個新堃堑型號

yiuhei13 發表於 2021-12-13 14:49

kingyan 發表於 2021-12-13 14:24
師兄咁可以試吓法國佬野zappiti出左三個新堃堑型號

我有幸响一個個師兄屋企睇過,真係好正呀。👏

根本英俊 發表於 2021-12-13 15:59

其實係咪始終HTPC靚D? 但聲唔夠Pannde pd6 或Zappiti好?
請CHING指教下.

JVC投影有DTM, 其實又一定好需要Madvr做Tone Mapping.
真係諗唔掂

kitman688 發表於 2021-12-13 16:06

國產就一定冇好嘢,呢個觀點大錯特錯!OPPO唔係國產咩? 玩機睇裏面嘅機件質素緊要過睇牌子呀, 除非你係新手唔多識嘢啦!

PepperFish@FB 發表於 2021-12-13 16:37

kitman688 發表於 2021-12-13 16:06
國產就一定冇好嘢,呢個觀點大錯特錯!OPPO唔係國產咩?

重點係yuppi話呢類機用嘅系統有冇經授權🤭

kkpysl 發表於 2021-12-13 18:08

PepperFish@FB 發表於 2021-12-13 16:37
重點係呢類機用嘅系統有冇經授權🤭

咁又好怪ching質疑,賣成2萬,什麼都冇授權
Reavon 都有授權

根本英俊 發表於 2021-12-13 18:44

當然想買攞正牌有授權啦. 不過藍光機越出越少. 靚機唔多.
唔洗JB睇到FILE應該得Zappiti.
不過資料唔多, 唔知係咪真對應DV profile7.

allen89 發表於 2021-12-13 18:59

kkpysl 發表於 2021-12-13 18:08
咁又好怪ching質疑,賣成2萬,什麼都冇授權
Reavon 都有授權

其實Reavon 及Pannde的授權也是來自MediaTek MT8581 芯片廠家購入已經包涵牌照費,人哋機頂有晒logo。了解清晰開炮未遲。

另外用開oppo 205/203也知道[樂穩]曾同本地oppo 聲耀代理合作提供升級UE級電源及模擬聲音版和飛秒時鐘,在香港推出時有不小用戶曾找聲耀升級或直接入手boa 版,樂先生所負責制作UE版升級表現如何有晒用家口碑讚好,oppo UE版本地二手今時今日仲有價有市,我自己當時也有入手部205 UE BOA 版,我也是知悉pannde 是同一位工程師樂穩先生負責設計和用上比oppo205 更新芯片MT8581及比之前UE更新設計的雙環牛電源見咁足料才決定入手部旗艦PD6X型號。開新機PD6X同自己部oppo 205 ue 聲畫比較一著205已經輸晒,oppo畢竟電源設計及芯片差距幾年。

入手前向樂先生查詢

旗艦Pannde PD6X和PD6 UHD Player區別在五個地方
1. PD6X保險絲可以更換 PD6不能更換
2. PD6X時鐘用OCXO恆溫晶振 (獨立一塊電路)PD6時鐘用TCXO溫補晶振
3. PD6X運算放大器(Operational Amplifier)可以更換 安裝了日本特凌精工鍍金運算放大器座 PD6不可更換運算放大器 (OPA)
4. PD6X輸出端子均是瑞士紐崔克18K鍍金版本 PD6是中國制普通鍍金輸出端子,
5.PD6X視頻主板供電使用鍍銀電線。
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13
查看完整版本: 另一選擇Pannde pd6

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。