williechu 發表於 2021-11-6 14:05

大mo 發表於 2021-11-5 19:31
想問下師兄,裝活動架之後,由牆身到電視機面尺寸係幾多呀?

啱啱度過,如果將個電視架貼到最平,由電視機最前端知道牆面距離13.5 cm。電視機背係貼唔到牆嘅,按官方網頁提供呢款電視機厚72 mm,咁電視機背同牆身最短都存在63 mm距離。希望幫到你啦。

大mo 發表於 2021-11-6 15:04

williechu 發表於 2021-11-6 14:05
啱啱度過,如果將個電視架貼到最平,由電視機最前端知道牆面距離13.5 cm。電視機背係貼唔到牆嘅,按官方 ...

唔該晒師兄{:6_162:} ,新機安裝順唔順利? 畫質如何?

nippon 發表於 2021-11-6 19:15

niroLee 發表於 2021-11-5 15:03
九月中裝修前訂貨,上週六來裝咗部HX900 65吋,暫時都幾滿意,貪佢顏色自然,唔好太銳利及光。 唯獨是個USB ...

1T 都讀唔到是指認不到嗎?

williechu 發表於 2021-11-6 22:04

大mo 發表於 2021-11-6 15:04
唔該晒師兄 ,新機安裝順唔順利? 畫質如何?

總算順利,冇光點死點. 係原本約好咗上午變咗中午,之後變下午4點幾先嚟到,不過師傅算有交帶,嚟唔切都會預先來電通知。我奉勸各位師兄最好裝機嗰日攞日假在場,另外一定要善待啲技術人員,遲到都唔係佢哋想嘅,可能佢地公司安排得差,可能上一單有啲阻滯…要記住佢哋係嚟幫你解決問題,你對佢哋歡容啲,佢哋心理包袱細啲,自然更容易樂意畀多心機幫你搞掂壇嘢啦。你對人好,未必可以得到對等嘅善待,但你對人差,咁就唔好遇咗會有好好嘅回應啦。
嚟咗兩個老師傅,做嘢都好夾手~

williechu 發表於 2021-11-6 22:13

另外,恕我多言,有能力嘅話最好預先諗定裝機嘅准確位置,牆上劃定電視機嘅中線(可以貼啲memo紙再劃嚮上面,我就直接劃在牆上,輕力啲唔好刮花啲灰。)唔好定師兄嚟到先諗,咁就嘥晒大家時間。執清你要裝機嗰幅牆周圍嘅空間,咁師傅一嚟到就可以好爽手幫你裝好晒

Bingoho 發表於 2021-11-7 00:45

{:12_724:}

rickytang 發表於 2021-11-7 21:00

我都係大約三個禮拜前買呢部55吋,我係直接去豐澤舖頭買(因為係樓下有分店),
入去問好價錢俾晒錢,安排隔一個星期送貨,第二日師傅裝機,
基本上全部準時,裝機師傅上午打電話嚟,隔三個字就上到嚟,
因為直接放枱唔駛裝背架簡單好多,一陣就搞掂晒,冇光點死點完美使用中~~

williechu 發表於 2021-11-8 10:17

rickytang 發表於 2021-11-7 21:00
我都係大約三個禮拜前買呢部55吋,我係直接去豐澤舖頭買(因為係樓下有分店),
入去問好價錢俾晒錢,安排隔一個 ...

你係豐澤職員幫你安排約埋師傅裝機日期?我個職員話叫呢個牌子要送咗貨先啦,客人自己打電話約師傅裝嘅日期,佢哋幫唔到我約..

rickytang 發表於 2021-11-8 10:47

williechu 發表於 2021-11-8 10:17
你係豐澤職員幫你安排約埋師傅裝機日期?我個職員話叫呢個牌子要送咗貨先啦,客人自己打電話約師傅裝嘅日 ...

我直接入舖頭同店員講買機,然後一次過就搞好晒,張單有晒送貨同安裝日子~~

williechu 發表於 2021-11-8 12:26

rickytang 發表於 2021-11-8 10:47
我直接入舖頭同店員講買機,然後一次過就搞好晒,張單有晒送貨同安裝日子~~
...

😓原來我畀人呃咗…
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 買咗P記上年55’ LED model (TH-55HX900H),希望裝機順利啦~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。