007 發表於 2021-11-7 09:26

多口講句,唔知係啲相定還是係乜,畫面顏色好似怪怪地.

manlai@G 發表於 2021-11-7 11:14

好彩有大王同其他資深師兄提醒,如果唔係就好多師兄迷暈咗!不過見這位教色專家都有係FB自吹自擂。現今資訊發達多啲上網留意,免得俾人搵笨。

小瑟 發表於 2021-11-7 11:31

chhanthony 發表於 2021-11-6 21:45
佢都唔係第一次,無讀ISF就喺廣告話自己有ISF,
問多幾次就話係有用ISF嘅器材,無讀過ISF咪無囉,
THX vi ...

就係囉, 小瑟真係唔知TERRY兄係勁定唔勁, 不過真心講, 老老實實做生意就算真係冇SPONSO我地都冇問題, 小瑟都會敬重, 但唔知點解樣樣都要側側博咁去搵新客戶的做法小瑟真係不敢認同!!! {:12_823:}

小瑟 發表於 2021-11-7 11:43

kingoffatboy 發表於 2021-11-7 02:10
睇到大王解說,我本來有啲興趣去門市睇吓,呢家完全無興趣,對部機止步。大王覺得有問題,我絕對無異議 ...

{:12_780:}{:12_796:}多謝師兄信任, 機能上小瑟真係未試過, 可能真係好勁都唔定, 真心講小瑟都想真正一試. 不過如果廠方用呢個方法去做生意, 就算幾靚都係唔好了{:12_809:}!!
真心講, 貼牌機都唔係問題, 小瑟都係考過THX既人, 都知道考左THX個LOGO最多只可以點用. 用係卡片, 公司網頁上係冇問題的, 但PRODUCT同公司LOGO係唔可以的!!! {:12_778:}有時呢D野唔應該做就唔好做了. 好多新版友或入門的朋友會以為部機連THX都認可, 比多幾千蚊什至成萬蚊囉個認可都係值得的.......但原來件事唔係咁的...{:12_779:}

{:12_839:}當然有人會覺得呢個THX LOGO好廢, 但一般用戶其實真係會睇牌子做人, 香港人出自己牌子的確值得高興, 什至係OEM機再摩機都值得支持{:12_858:}. 但最後將自己公司的LOGO拉上THX再讓人感到信心, 呢點都明白, 不過出埋係PRODUCT上就真係要好小心, 因為人家比個LOGO考到試的人都係希望可以幫助有考試的朋友搵食, 但都唔可以OVER用的呢!

最後小瑟反而想去TAOBAO問下果部4K UHD機咩料, 會唔會其實都OK, 如果OK又真係想想地買返來同 205, LX800 PK一下呢~{:12_792:}

kkpysl 發表於 2021-11-7 11:54

多謝師兄信任, 機能上小瑟真係未試過, 可能真係好勁都唔定, 真心講小瑟都想真正一試 ...

大王,可唔可以加埋ub9000 pk{:12_731:}

金卓球 發表於 2021-11-7 11:55

多謝師兄信任, 機能上小瑟真係未試過, 可能真係好勁都唔定, 真心講小瑟都想真正一試 ...

我相信香港買家唔介意產品有幾貴,
但就好介意魚目混珠,被人誤導~
即係好似買智能電話,
個樣同個介面係IPHXNE 但實情個涵係ANDRXXXX,
發現之後返去同店主理論,
結果店主話經過設計摩改,又自主研發,話都係一部智能電話
咁樣如果買左部電話既真係損失慘重~
如果不幸我係事主一定要求退錢或去XXXXXX投訴~
拿。。。我只係講買智能電話架咋,故事如有雷同實屬巧合~{:1_333:}

avsuperman 發表於 2021-11-7 12:13

兩皮,真係趁機荒開天殺價,可能部機好正,應該多d宣傳,係多d大型連鎖店銷售,唔洗收收埋埋。不過,我就唔敢搏,也玩唔起,所以入左部杰科睇下同Oppo有無得揮

小瑟 發表於 2021-11-7 12:42

kkpysl 發表於 2021-11-7 11:54
大王,可唔可以加埋ub9000 pk

都得, UB9000我都借到!!{:12_839:} {:12_858:}

LamsonIsm@FB 發表於 2021-11-7 13:13

勁過你先鋒就緊,先鋒呢d廠連THX認證都冇,點同摩機佬印個THX既機比
如果出埋喇叭連TAD都要收皮
不過話說我自己d器材都冇THX認證,雞機一套,夏蟲不可語冰,都系乖乖收聲(滅聲)就算

zardwys 發表於 2021-11-7 13:18

小瑟 發表於 2021-11-7 12:42
都得, UB9000我都借到!!

正 期待報告{:12_723:}
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11
查看完整版本: MK 米高有本地品牌UHD Player

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。