benny888 發表於 2021-12-1 00:34

peterpan 發表於 2021-11-27 22:49
想問下係點樣試5%grey,?

use tv play this https://www.youtube.com/watch?v=Qi4Wy7vE8-o

pong_james 發表於 2021-12-1 08:09

use tv play this https://www.youtube.com/watch?v=Qi4Wy7vE8-o

Ching, 最後信興係咪幫你維修好?

benny888 發表於 2021-12-1 15:00

pong_james 發表於 2021-12-1 08:09
Ching, 最後信興係咪幫你維修好?

仲搞緊呀........ 今日信興wtsapp 我話部工程機都差吾多,, 叫我一陣打去傾傾{:1_331:}

peterpan 發表於 2021-12-2 08:38

use tv play this https://www.youtube.com/watch?v=Qi4Wy7vE8-o]https://www.youtube.com/watch?v=Qi4Wy7vE8-o

睇左我標尾會部hz2000睇完片5%grey都正常。
想問下大家。睇hdr片電視會自動提高個亮度去100。即使你之前set左50。每當睇hdr片就會自動去返100。點樣先set到佢自動呢。太光喇100。
同埋想問下大家有咩tune機心得?

jamesbond 發表於 2021-12-2 09:17

想問下大家。睇hdr片電視會自動提高個亮度去100。即使你之前s ...

HDR冇辦法一定係甘光,唔光就唔係HDR,接受唔到嘅唯有睇返SDR。

nippon 發表於 2021-12-2 09:25

benny888 發表於 2021-12-1 15:00
仲搞緊呀........ 今日信興wtsapp 我話部工程機都差吾多,, 叫我一陣打去傾傾 ...

差唔多,信唔過,叫佢影張相來看看,是否差不多!就算係,始終都係有問題!

peterpan 發表於 2021-12-2 09:29

jamesbond 發表於 2021-12-2 09:17
HDR冇辦法一定係甘光,唔光就唔係HDR,接受唔到嘅唯有睇返SDR。

明解...............

benny888 發表於 2021-12-2 09:59

nippon 發表於 2021-12-2 09:25
差唔多,信唔過,叫佢影張相來看看,是否差不多!就算係,始終都係有問題! ...

不過部機無speaker, 吾似hz2000......

"唔好意思遲了覆你, 我們在工場找到一個全黑房間作測試, 以hdmi輸入5%亮度畫面, 再以手機拍攝, 其情況與閣下家中所拍攝的相近, 如有時間, 致電"

benny888 發表於 2021-12-2 10:01

想問下大家。睇hdr片電視會自動提高個亮度去100。即使你之前s ...

coz SDR and HDR has different setting , you have to set the setting when playing HDR

peterpan 發表於 2021-12-2 10:27

benny888 發表於 2021-12-2 10:01
coz SDR and HDR has different setting , you have to set the setting when playing HDR

搵到喇,佢原來有個HDR自動光度,個度唔set 關就唔會自己變光. THX
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12
查看完整版本: 好似奶左野 (bad oled panel)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。