根本英俊 發表於 2021-7-21 18:34

SONY HT-A9 全無線組合

見中文網好似未有介紹, 先POST左同大家分享

4隻Speakers, 每隻頂都有反射單元同2個咪. 號稱4隻模擬12隻喇叭喎.
左右喇叭最小距離1m, 前後2.5m, 細房都玩到.
行Object base 自家360 Reality Audio, 亦支援Dolby Atmos, DTS:X, 8K HDR及4K120 passthrough.
定價22万円(Subwoofer另計), 有興趣朋友可以留意下.

繼Onkyo Wisa既Sound Sphere 無線5.1後, Sony有出. 睇黎日本廠商都轉攻一般用家市場, 搶Soundbar生意.

來源:
https://www.sony.jp/home-theater/products/HT-A9/
https://japanese.engadget.com/sony-hta9-010839233.html

https://www.youtube.com/watch?v=kPPrgS-V0Xs

小瑟 發表於 2021-8-3 10:33

呵呵!!!!! 呢4條野好勁, 老實講, 一睇我係好驚喜的, 終於 SONY 都出D全新既野, 好想快D可以親身試到呢~

如果我地 STUDIO 有得試, 大家想試D咩呢????

usopp 發表於 2021-8-3 11:06

出得太貴啦,都唔係soundbar 個價,唔算搶soundbar 市場

tony019002 發表於 2021-8-3 11:13

呵呵!!!!! 呢4條野好勁, 老實講, 一睇我係好驚喜的, 終於 SONY 都出D全新既野, 好想快D可以親身試到呢~

如 ...

想睇下佢atmos同bass表現{:8_395:}

小瑟 發表於 2021-8-3 11:15

usopp 發表於 2021-8-3 11:06
出得太貴啦,都唔係soundbar 個價,唔算搶soundbar 市場

係就係貴D, 不過 SONY既野都係比知音人呢~{:1_344:}

小瑟 發表於 2021-8-3 11:16

tony019002 發表於 2021-8-3 11:13
想睇下佢atmos同bass表現

好, 呢個一定試呢~

tony019002 發表於 2021-8-3 11:47

小瑟 發表於 2021-8-3 11:15
係就係貴D, 不過 SONY既野都係比知音人呢~

YES
sony野係咁上下
個人認為, 佢所有野最抵買係ps5 (建議零售價)
其他野就叫做貴得黎, 質素有係到咁{:8_368:}

根本英俊 發表於 2021-8-3 12:21

未實際聽過, 好難講貴唔貴既.
20萬円差唔多$14000港紙, 水貨應該$16000左右掛.
如果效果好過入門級AMP加幾千蚊書架x2對既話, 可能有得諗既.
無線始終易入屋, 外表又唔差.

期待大王出片.

1234qwer 發表於 2021-8-3 16:29

如 ...

想試下佢個空間教正, 睇片好似可以放到高低左右好唔平均都出到好效果, 係既好方便

小瑟 發表於 2021-8-3 18:42

tony019002 發表於 2021-8-3 11:47
YES
sony野係咁上下
個人認為, 佢所有野最抵買係ps5 (建議零售價)

SONY以一間影音公司來講, 的確係有落到心機去創新的, 當然唔係件件野都咁掂, 但肯諗新野去另到市場激活我覺得都好值得支持呢!!!{:1_351:}
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: SONY HT-A9 全無線組合

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。