denniskuan6 發表於 2021-8-26 11:41

如果電視係a90j 搭a9定q950a好

hoikei 發表於 2021-8-27 19:26

Barry@G 發表於 2021-8-24 23:58
本身用緊HT-ST5000, 好有興趣升級,但係又唔想嘥咗個ST5000, 有冇人知可唔可以用A9果3.5mm jet 輸出到S 500 ...

應該不太可能吧

wong1032003 發表於 2021-8-27 20:30

冇中置唔知還厡對白人聲效果如何

cheung_karell 發表於 2021-8-28 14:04

wong1032003 發表於 2021-8-27 20:30
冇中置唔知還厡對白人聲效果如何

其他電視唔知 罪大機有個獨立連結用返電視喇叭做中置...but
電視個喇叭喎{:12_779:} .....想像下都知咩事{:12_788:}

zardwys 發表於 2021-8-28 16:42

剛剛喺K11試咗,睇咗Ready player one賽車果段,不過佢哋冇駁到sub仔,所以低頻就算吧,用咗電視出中置,人聲一般,係有surround校果,但要成15K未計sub仔就貴左啲

oyama 發表於 2021-8-28 20:46

剛剛喺K11試咗,睇咗Ready player one賽車果段,不過佢哋冇駁到sub仔,所以低頻就算吧,用咗電視出中置,人 ...

係咪要預約先有得試機? 定WALK IN都可以?

rockyw 發表於 2021-8-29 02:21

剛剛喺K11試咗,睇咗Ready player one賽車果段,不過佢哋冇駁到sub仔,所以低頻就算吧,用咗電視出中置,人 ...

即係只做到包圍感,但未做到atmos個種定位?
仲要用埋scenter中置都唔掂,就真係差啲wo

風仔風仔仔 發表於 2021-8-29 12:36

其實現在所有平貴soundbar和A9,都無可能做到好實在既清楚定位,
其實無地方,無要求,或怕煩, 才會選擇soundbar和A9.

A9可以駁電視機當中置, 或中置喇叭, 就知道單靠4仔喇叭, 係做唔到清楚既定位.

zardwys 發表於 2021-8-29 13:41

oyama 發表於 2021-8-28 20:46
係咪要預約先有得試機? 定WALK IN都可以?

Walk in可以了

zardwys 發表於 2021-8-29 13:43

風仔風仔仔 發表於 2021-8-29 12:36
其實現在所有平貴soundbar和A9,都無可能做到好實在既清楚定位,
其實無地方,無要求,或怕煩, 才會選擇soundb ...

講得冇錯,有要求有地方唔會揀佢
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7
查看完整版本: SONY HT-A9 全無線組合

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。