issachar 發表於 2021-7-19 15:02

koo9726 發表於 2021-7-19 14:44
Cal完後完全係兩回事😂

RTINGS 就覺得 C1 好過 A80J {:6_176:}

我自己就都係揀 C1 啦...

https://www.youtube.com/watch?v=5cUaa-Dp7t8

koo9726 發表於 2021-7-19 16:07

RTINGS 就覺得 C1 好過 A80J

鹹魚青菜各有所愛😂

根本英俊 發表於 2021-7-19 16:47

koo9726 發表於 2021-7-19 14:44
Cal完後完全係兩回事😂

睇網上話SONY唔CAL都幾準(CAL機大概1個鐘),
LG就CAL完會靚好多 (要CAL成3個幾鐘).
都係睇YouTube D CAL機佬講, 信不信由你.
利申: 我冇CAL過, 唔識CAL, 亦冇器材.
如有教學文請通知下

根本英俊 發表於 2021-7-19 17:00

RTINGS 就覺得 C1 好過 A80J

RTINGS幾年前我都有成日睇佢.
漸漸發覺每年上榜都係LG, Samsung, TCL, Hisense, Vizio...
究竟Sony同Panasonic真係咁差, 定冇俾宣傳費RTINGS呢?

Rtings既Best high end TV基準真係唔明.
Panasonic部2000又輸, Sony由A1輸到A9G, 日系真係慘.
睇下今年A90J有冇機會啦.

koo9726 發表於 2021-7-19 17:57

krisho6666 發表於 2021-7-19 16:47
睇網上話SONY唔CAL都幾準(CAL機大概1個鐘),
LG就CAL完會靚好多 (要CAL成3個幾鐘).
都係睇YouTube D CAL機 ...

之前跟Rtings的Settings去Cal,之後在YouTube搵到Keep It Classy Tech的Settings分享,之後就一直跟他的數據去Cal。

monstermc 發表於 2021-7-20 13:02

原本想買C1, 但我發現在個問題, 就係遙控器上冇 Youtube Button !! 我主要係打機同 Youtube, 有冇C1用家答到我,感謝

koo9726 發表於 2021-7-20 14:00

monstermc 發表於 2021-7-20 13:02
原本想買C1, 但我發現在個問題, 就係遙控器上冇 Youtube Button !! 我主要係打機同 Youtube, 有冇C1用家 ...

長按0鍵,會出現1-8給你自定快捷鍵,例如我的設定:1Xbox 2影碟機 3 switch 4藍Viu 5電視台 6黃Viu 7 Netflix 8 YouTube.

monstermc 發表於 2021-7-20 14:13

感謝回答!

koo9726 發表於 2021-7-20 14:18

monstermc 發表於 2021-7-20 14:13
感謝回答!

You’re welcome

terry0087 發表於 2021-7-20 18:01

gamma 發表於 2021-7-18 09:33
樓主如果多過一部game console: xbox, ps5, pc?c1

對upscale 有要求(看tv, 1080 bluersy, etc)、motion...

我係打xsx & ps5
睇戲都佔一半😩
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7
查看完整版本: Sony A80J vs LG C1 大大會點揀

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。