Dave 發表於 2023-12-13 10:03

wyfc17 發表於 2023-11-10 13:12
最後响JD入咗部TCL85Q10H

師兄,我都想係大陸托呢部85 Q10H入屋,度咗要除架先入到𨋢。
小紅書話內置app睇片有殘影...,但大件夾抵食真係好吸引...
師兄等你包膠去唔去馬
{:12_723:}

bio2016 發表於 2023-12-16 10:54

Dave 發表於 2023-12-13 10:03
師兄,我都想係大陸托呢部85 Q10H入屋,度咗要除架先入到𨋢。
小紅書話內置app睇片有殘影...,但大件夾抵 ...

98inch Q10H 都係2萬人仔。
粗粗地用啦

Dave 發表於 2023-12-16 12:57

bio2016 發表於 2023-12-16 10:54
98inch Q10H 都係2萬人仔。
粗粗地用啦

入唔到𨋢😮‍💨,入到會用🥲

amdwii 發表於 2023-12-19 23:17

Dave 發表於 2023-12-16 12:57
入唔到𨋢😮‍💨,入到會用🥲

打算買一部水貨,有冇人試過拼多多?
會唔會翻車?

Dave 發表於 2024-2-2 12:14

wyfc17 發表於 2023-11-13 13:38
一定會分享心得俾大家

唔知師兄用成點呢?{:12_730:}

Dave 發表於 2024-6-23 01:53

呢度靜咗甘耐,開心分享下:
上星期係老誌號低等生物店入咗部 TCL 85 吋國版Q10KPRO,比貴啲買埋兩年保(佢話全保,係香港保,國貨穩陣啲好),落單日等3日到貨,佢話Sony, LG大把貨唔洗等,TCL就無人搵要等TCL廠出貨,本身可送貨到戶,但話晒85吋唔放心緊係自己上去開箱加驗機,老闆第一次見非常Nice,幫手開箱驗機,睇到全新機85吋幾興奮下,檢查完發現右上同右下近邊位有兩點死點,國內規矩金分ABC區,呢兩點係C區無得換,好彩85吋加遠睇完全唔起眼。

Dave 發表於 2024-6-23 01:54

驗完上貨,好彩貨車師傅等咗好耐都無炸型,之後跟7人車師傅一齊過關番返家。

Dave 發表於 2024-6-23 01:56

Dave 發表於 2024-6-23 01:54
驗完上貨,好彩貨車師傅等咗好耐都無炸型,之後跟7人車師傅一齊過關番返家。 ...

啱啱入到

Dave 發表於 2024-6-23 01:57

到樓下85吋幾經辛苦打斜部機仲要轉一轉彎先閂到𨋢門,好彩最後唔洗拆箱裸機入到𨋢。

Dave 發表於 2024-6-23 01:59

之前用開65吋SONY,覺得啲色都係SONY順眼啲,但係5500nits 加HDR、杜比vision加85吋,仲加埋呢個價錢,咩都值番晒

最深刻一幕三個蜘蛛俠同電魔打個一幕,成個天黑麻麻,電魔一閃個幾下,閃光畫破畫面,個畫面好震撼,光暗分明十分過引出色。

優點:部機夠晒光同暗,睇字幕同暗景位好難睇到漏光,開機無廣告,開機版畫可以自己設定apps,仲要裝到Netflix 同Disney+,加XXTube,可以去咗國行機味,搖控又有快捷鍵,整體操作好方便,聲音都收晒貨,不是國產嘅大聲拆聲feel,有適量電影感,但本人無用天線出免費台,唔知咩效果

缺點:色無Sony甘靚,另外光暗畫質清晰度等,一定要不斷調教,唔同畫面不斷試,先會調到自己理想畫質,要相當知識同經驗及耐性,但識玩的話相對幾好玩,而殘影已經比上一代有進步,但仍然有少量,LED黎講我接受到

總結:呢個價錢,呢個畫質,呢個呎吋,呢個操控,我收晒貨{:12_723:}
頁: 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 [60] 61 62
查看完整版本: 集中研究水貨電視

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。