Cyruschow 發表於 2022-3-7 11:47

快活人 發表於 2022-3-6 15:54
小弟正想入手Bose 900,想了解點樣唔多掂,可以解說下嗎?

oh I should say bose 700 not 900. {:6_122:}

I also want to try bose 900. But the price $9999 only include front speaker bar.

but full set of bose 900 cost (9999 + 6999 + 3299 >$20,000), double the price of Q950A

快活人 發表於 2022-3-7 13:07

Cyruschow 發表於 2022-3-7 11:47
oh I should say bose 700 not 900.

I also want to try bose 900. But the price $9999 onl ...

Bose我都覺得幾靚聲,但soundbar嚟講真係貴,samsung bar就平靚正。

Cyruschow 發表於 2022-3-7 17:34

快活人 發表於 2022-3-7 13:07
Bose我都覺得幾靚聲,但soundbar嚟講真係貴,samsung bar就平靚正。

lets go to buy Q950A together {:6_139:}

ludy1981 發表於 2022-3-8 01:03

awckin 發表於 2021-12-30 21:35
跟咗呢個網設定

https://3cdogs.com/2021/09/27/soundbar_hw-q950a/]https://3cdogs.com/2021/09/27/sou ...

買左950a幾日
唔知點解全部喇叭都出同一個聲音
簡單啲講
正常睇戲對白係應該中置出聲
但係後面兩隻喇叭都出同一個聲有冇幫我分開5.1咁出
係咪我setting錯咗
同埋點樣回復原廠設定在setting過
救命🆘

rockyw 發表於 2022-3-8 11:57

買左950a幾日
簡單啲講

你睇咩source 先
搵套有Atmos 既試對白聲
同埋睇下有埋set 做surround / adaptive mode

KammyKwong@G 發表於 2022-3-8 12:41

這幾天開950a時每一陣會自動熄機,請教各位有冇什麼辦法可解決。🙏

YorkTang@G 發表於 2022-3-8 14:47

avgod 發表於 2021-6-26 13:35
我參考左外國玩家EQ 設定,感覺正好多,有需要pm你

你好呀,師兄,可以pm埋俾我嗎?謝謝

pkfleung 發表於 2022-3-8 15:34

買左950a幾日
簡單啲講

請參考

xyz56789xyz 發表於 2022-3-10 08:02

請問:
Samsung 有冇app(Audio Remote?)係可以喺裝置清楚顯示晒Q950A 嘅 output status (如音量,各channel +-DB, sound mode),唔駛企起身去睇個LED顯示。

xyz56789xyz 發表於 2022-3-10 08:05

我個廳得 13呎 乘 7呎,用Q950A係咪離地咗啲?
頁: 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30
查看完整版本: samsung HW-Q950A SOUNDBAR消失的聲音

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。