jackypsy 發表於 2021-8-28 21:10

剛收到Q900A, 但配QN900A 內置netflix app 出唔倒Dolby Atmos😅
有無師兄指點下要點set? 謝謝🙏🏻

coffee430coffee 發表於 2021-8-28 21:28

jackypsy 發表於 2021-8-28 21:10
剛收到Q900A, 但配QN900A 內置netflix app 出唔倒Dolby Atoms😅
有無師兄指點下要點set? 謝謝🙏🏻 ...

可以先試試從新登入netflix睇吓得唔得。。。

pkfleung 發表於 2021-8-28 22:00

btmagic 發表於 2021-8-28 19:59
想請教一下各位師兄,因前面器材空間問題,依家將sub仔放右邊梳化旁,其實會唔會有問題…! ...

可先用 Auto EQ 來 set woofer 的設定, 再按個人喜好加減音量或bass,基本上音量/音壓是足夠200呎的空間。

btmagic 發表於 2021-8-28 22:27

pkfleung 發表於 2021-8-28 22:00
可先用 Auto EQ 來 set woofer 的設定, 再按個人喜好加減音量或bass,基本上音量/音壓是足夠200呎的空間 ...

謝謝指導,已用Auto EQ調校過, 整體其實滿意,只是說明書建議subwoofer放前面,放梳化旁邊會唔會有錯誤。

avgod 發表於 2021-8-28 23:00

嘩 突然間多左咁多人加入真係好興奮啊 {:12_724:} 你地就正啦,最新A系列~ 後置正好多{:12_774:}
我一陣回覆你地PM ~岩就用下 唔岩就試下~因為本身己經好正~{:12_731:}

pkfleung 發表於 2021-8-28 23:06

btmagic 發表於 2021-8-28 22:27
謝謝指導,已用Auto EQ調校過, 整體其實滿意,只是說明書建議subwoofer放前面,放梳化旁邊會唔會有錯誤。 ...

客氣,大家交流心得;現在呢個超低音是無線的,比以前更方便,大家可放在家任何角落試到最佳放果為止

pkfleung 發表於 2021-8-28 23:54

btmagic 發表於 2021-8-28 19:46
絕對認同,我就覺得右邊天空環繞聲比左邊重,可能左邊是露台落地玻璃加步有落去窗簾,減低左反射效果。依 ...

因為搬屋,由5.1.4組合變成這套 soundbar; 環繞+音壓+密度都有好高嘅性價比表演。為獨軟件跟唔上硬件,我跟師兄一樣需要 toe-in surround 及 tilt-up soundbar 嚟平衡環繞和天空音效。

jackypsy 發表於 2021-8-28 23:57

coffee430coffee 發表於 2021-8-28 21:28
可以先試試從新登入netflix睇吓得唔得。。。

登出左再登入,然後搞一輪先點倒燈😅

謝謝師兄的提示🙏🏻

rockyw 發表於 2021-8-29 01:51

btmagic 發表於 2021-8-28 19:49
我第一次玩soundbar, 絕對有驚喜,個人覺得天空聲好足,環繞聲都好唔錯。唔知係咪最新機種及旗艦型號關系 ...

師兄可否幫手度度 前面sound bar同後置距離天花約幾多距離?
我sound bar位比較低距離天花差唔多7呎,驚無咩效果
後置應該我應該可以擺度距離天花5呎

GaryLai@G 發表於 2021-8-29 09:29

其實700A效果會唔會比900A差好遠?我想換700A,因為短啲夠位置放。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: samsung HW-Q950A SOUNDBAR消失的聲音

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。