avsuperman 發表於 2021-4-15 12:05

就算入A110,有五年保又有乜用,放低部機要半年,七除八扣,剩返幾多。玩天龍機要份外錫機,求神拜佛唔好出事,宜家我都係玩得一日得一日,直至入廠就換一部

老五 發表於 2021-4-16 11:53

may-528 發表於 2021-4-15 00:02
係新板!2500元,復活節假後,去鴨寮街買條平價HDMI線、經過新成田問對喇叭幾多銀時講起部8500瓜左,去代理 ...

師兄,小弟好奇想問吓,點解HDMI底板會無端端燒,係咪因為着咗機插HDMI線所以引至燒版

may-528 發表於 2021-4-16 18:28

師兄,小弟好奇想問吓,點解HDMI底板會無端端燒,係咪因為着咗機插HDMI線所以引至燒版 ...

舊年十月中有一晚開機就唔著、試個幾晚都唔著,冇反應,11月初返大陸返工,二月初回港、再試機都冇反應,連CRA都無信號,2月19號就攞天龍修理,AVm好空易燒HDMI板,幾年前都有倆臺機燒左,用左5年左右,只是今次天龍機用左倆年多D就瓜左,通常都當垃圾掉,但8500貴左小小攞去整{:1_254:}

老五 發表於 2021-4-17 09:24

may-528 發表於 2021-4-16 18:28
舊年十月中有一晚開機就唔著、試個幾晚都唔著,冇反應,11月初返大陸返工,二月初回港、再試機都冇反應,連CR ...

即係唔關人為嘅事,係本身塊底板有問題,多謝師兄解答🙏

patrickcw 發表於 2021-4-17 11:04

老五 發表於 2021-4-17 09:24
即係唔關人為嘅事,係本身塊底板有問題,多謝師兄解答🙏

維修話接觸不良都會燒板! 同埋佢話睇有virus既老番都會..不過我真係未聽過唔知真定假!

heerocolour 發表於 2021-4-21 18:31

banjo 發表於 2021-4-6 12:33
其實壞機好閒, 最緊要係有得整, 但係香港嘅天龍維修, 簡直就係一堆屎, 如果唔再做好維修呢部份, 天龍只會日 ...

佢同ONKYO都係同一間維修~~
我部840都入左去兩個月啦都未有電話~~

heerocolour 發表於 2021-4-21 18:32

師兄,小弟好奇想問吓,點解HDMI底板會無端端燒,係咪因為着咗機插HDMI線所以引至燒版 ...

我OFF左機不過有電到都燒呀~~

banjo 發表於 2021-4-23 09:32

heerocolour 發表於 2021-4-21 18:31
佢同ONKYO都係同一間維修~~
我部840都入左去兩個月啦都未有電話~~

我部機, 都要維修咗5個月先攞得返, 你真係唔好諗住, 2個月就會整好. 仲要求神拜佛要有零件喎.

Happy89 發表於 2021-4-23 09:46

這樣攪法 , 叫人怎有信心呢!

PepperFish@FB 發表於 2021-4-23 10:17

其實應該係冇零件啫~因為有零件都攞嚟出新機呀嘛😂
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12
查看完整版本: 天龍AVC8500撞邪,希望捱多一段時間

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。