navy115 發表於 2021-5-23 12:06

各位Ching 你好
想問吓 蟲蟲係香港有冇開門市?
有冇地址?🙏🙏

anomalous134 發表於 2021-5-23 18:43

koo9726 發表於 2021-5-23 10:53
不是以跟機有一原裝嗎?

我陸行
包個個好柒, 乜function都無

anomalous134 發表於 2021-5-23 18:44

navy115 發表於 2021-5-23 12:06
各位Ching 你好
想問吓 蟲蟲係香港有冇開門市?
有冇地址?🙏🙏

應該無

koo9726 發表於 2021-5-23 22:54

anomalous134 發表於 2021-5-23 18:43
我陸行
包個個好柒, 乜function都無

不是這款嗎?

navy115 發表於 2021-5-24 01:29

anomalous134 發表於 2021-5-23 18:44
應該無

吾該晒 Ching🙏

Edoli 發表於 2021-5-24 09:00

mtvbb 發表於 2021-5-21 15:18
https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a1z0d.6639537.1997196601.15.63257484WHI8Qz&id=642296701480

之 ...

有無試過做搖控配對
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/articles/00171448

字幕是否每次轉台要重新選擇?
電視台頻道是否用1,2,3,4不是81,82,85,99

如是可否試以下兩樣設定

字幕預設

請按下遙控器的 HOME 按鈕。

選擇 設定。

接下來的步驟取決於您的電視選單選項:
選擇觀賞電視 — 偏好 (頻道) — 字幕設定 — 廣播 — 字幕語言。
選擇觀賞電視 — 頻道 — 頻道設定 — 數位設定 — 字幕語言設定 — 字幕設定。
選擇頻道設定 — 數位設定 — 字幕語言設定 — 字幕設定。
選擇 BRAVIA 設定 — 頻道設定 — 數位設定 — 字幕語言設定 — 字幕設定。
若要持續關閉字幕,請選擇關。
若要隨時顯示字幕,請選擇基本。
若要隨時顯示聽障字幕,請選擇 For Hard Of Hearing (聽障字幕)。

電視台預設
設定 - 觀看電視 - 頻道 - 頻道設定 - 數位設定 - 數位調頻 - 偏輯節目清單 - 翡翠台 -(搖控按 -> 鍵)- (搖控按81)- (搖控按<- 鍵)

gurahamu 發表於 2021-5-24 11:30

請問可用USB Harddisk 預交錄影電視節目?

Edoli 發表於 2021-5-24 11:52

gurahamu 發表於 2021-5-24 11:30
請問可用USB Harddisk 預交錄影電視節目?

Sony 電視無錄影功能。

mtvbb 發表於 2021-5-24 16:16

Edoli 發表於 2021-5-24 09:00
有無試過做搖控配對
https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/articles/00171448

我用9000H 係每次轉左台便會跳去第二字幕, 次次都係出英文
慣左都係用緊單果個搖控按, 呢個有埋NETFLIX, YT 唔知係唔係對應認到

同埋呢期之前買水機既TB 鋪唔送機去集運倉, 唔知咩事

Edoli 發表於 2021-5-24 16:23

mtvbb 發表於 2021-5-24 16:16
我用9000H 係每次轉左台便會跳去第二字幕, 次次都係出英文
慣左都係用緊單果個搖控按, 呢個有埋NETFLIX,...

搜尋電視台預設是81,82,85定1,2,3自己改返81,82,85
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10
查看完整版本: Sony X90J 開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。