avgod 發表於 2021-3-31 11:31

wllee 發表於 2021-3-31 11:13
講返尋晚初步測試少少感覺
1) 反光問題不算嚴重, 比起我之前Pan記700H仲好少少;
2)只簡單開Netflix 4k片段 ...

3) 我係Aptoide安裝到APP啊,都係用佢跟機果個簡陋遙控

getter 發表於 2021-3-31 17:20

wllee 發表於 2021-3-31 11:13
講返尋晚初步測試少少感覺
1) 反光問題不算嚴重, 比起我之前Pan記700H仲好少少;
2)只簡單開Netflix 4k片段 ...

3) 可以係電腦用電視個 google account 去 login google play, 用電腦 search app, 如果個 app 係 google tv compatible, 按 install 時佢有得揀裝個去邊, 你揀你部電視就得, 除非你想裝本身唔係 google tv compatible 的 app, e.g. chrome browser.

5) 我部 9500H 係座枱, 中底音喇叭係向下, 我放個三叔電話包裝盒係中底音喇叭後面, 左邊喇叭一個, 右邊喇叭一個, 等佢反射啲聲向前, 再搞搞電視的 EQ, 會有好大改善.

rikota50 發表於 2021-3-31 17:25

恭喜Ching, 有新野玩.
想問下個介面可唔可以有繁體中文字?

wllee 發表於 2021-3-31 18:17

getter 發表於 2021-3-31 17:20
3) 可以係電腦用電視個 google account 去 login google play, 用電腦 search app, 如果個 app 係 google ...

師兄我唔太明白3) 所指係咪即係用電視做mon?
聲方面我都係用坐枱擺放, 可能我電視背面係窗, 而且仲打開埋,所以低音果浸大打折扣。師兄你個盒嘅做法應該有一定效果, 而且免費, 正{:1_326:}

wllee 發表於 2021-3-31 18:18

rikota50 發表於 2021-3-31 17:25
恭喜Ching, 有新野玩.
想問下個介面可唔可以有繁體中文字?

有繁體及粵語介面簡

小瑟 發表於 2021-3-31 22:45

真係好快手, 香港都未知幾時到你已經可以入屋, 勁呀~~

getter 發表於 2021-4-1 02:21

wllee 發表於 2021-3-31 18:17
師兄我唔太明白3) 所指係咪即係用電視做mon?
聲方面我都係用坐枱擺放, 可能我電視背面係窗, 而且仲打開埋 ...

3) 唔係指用電視做 mon...

Oh... sorry, 忘記了國內版冇 google play store, 我講嘅方法唔啱用.

如果有 google play store, 假設電視裡面用 abc@gmail.com login, 你可以用同一 account 喺枱頭電腦用 browser login google, 跟住用 browser 喺 google play store 裡面 search 你想要嘅 app, 按 install 時, 可以揀 install 去任何一部同樣用 abc@gmail.com login 嘅 device, 包括電視; 當然, 嗰個 device 同隻 app 要 compatible 先得.

P.S. 我裝啲 incompatible app 時, 如 chrome browser, 最後都係喺 tablet export 個 apk 抄落 usb 手指的 {:6_136:}

wllee 發表於 2021-4-1 18:17

又update下先, 話說尋晚將Pioneer LX500播隻雙子任務, 開頭都好地地, 但係當一入去主menu嘅時候,就出現以下呢個畫面,電視及player reboot咗好多次都係咁。

之後再播隻水行俠, 睇睇下畫面花曬出現彩色嘅雪花, stop and playback 又正常返。{:1_336:}真係唔知乜嘢原因, 以前用部Pan仔都未試過咁樣, 唔知係咪firmware問題{:1_331:}

想買X90J嘅朋友真係睇定啲先, 或者考慮返x95H

*開箱後已經update咗最新嘅firmware,而且試過用第二個hdmi都係咁

wllee 發表於 2021-4-1 18:20

getter 發表於 2021-4-1 02:21
3) 唔係指用電視做 mon...

Oh... sorry, 忘記了國內版冇 google play store, 我講嘅方法唔啱用.

已經解決問題,原來之前裝錯咗個aptoide apk, 應該裝個Aptoide TV apk先至真

avgod 發表於 2021-4-1 19:58

wllee 發表於 2021-4-1 18:17
又update下先, 話說尋晚將Pioneer LX500播隻雙子任務, 開頭都好地地, 但係當一入去主menu嘅時候,就出現以下 ...

試下唔開增強模式
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: Sony X90J 開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。