anguslee2012 發表於 2020-11-20 19:50

[開箱]Denon X6700H 不專業開箱文

由10月中俾訂等左成個月,尋日終於等到佢返來了
好耐冇用過天龍,本來諗過吓8500,但諗吓又唔夠喇叭用咁多聲道(加上唔夠錢)所以一開頭目標選擇咗就係X6700H

點知間間都話要訂....有D仲唔憂賣,問吓大約幾時有貨答我:

"唔知架,有就通知你,如果你諗住訂咗得閒就打電話來問,你就唔好訂喇"
"哦,好,咁我諗諗先啦,唔該你"
"唔緊要,你慢慢諗,你而家行出去轉頭返來可能就要等多十個人架喇"

原來而家香港咁好景,唔出去行吓真係唔知....

之前用緊嘅係Pioneer LX901,多謝佢咁多年的辛勞,尋日終於送走咗佢,希望佢搵到一位新好主人啦

尋晚夜貓貓來行audyssey較聲,較完聲後試完好滿意,今晚試用偷雞IMAX睇吓得唔得先

同場加映佢未來兄弟...老婆送的生日禮物...

NETDSL0100 發表於 2020-11-20 20:11

好唔好景就唔知~不過如果佢咁答我,我會係第二到買囉

Martinkfc 發表於 2020-11-20 20:48

今時時今日,熟客有錢買嘢既人個個sales 搶住服待,今天買得4700h 6700h 8500h 唔用心養客,咁心態完全可以 裁員炒走,老闆未炒完全係體量過往有貢獻 ,做生意唔係開善堂,老闆心事重重失眠擔心伙記養妻活兒,打工仔有無放上心?大把8500h 新買家好快影音分家,好快有要求,什麼金仔,老麥,貴豐,買唔起咩,冇可能只係佢地呢班sales 已經慣咗快錢咁心態,玩車,音響世界,攝影一直都係 長江後浪推前浪。

anguslee2012 發表於 2020-11-20 20:57

我當然冇喺果度買啦,我同我老婆去,我老婆聽到佢咁講就拉一拉我提示我走,我諗佢應該大把客,唔好阻人發達

我去左另一間買,有問有答,仲解釋埋俾我聽點解而家買呢D機要訂貨,最後落埋訂好開心有講有笑咁離開,佢話我排第7,話大約11月中有貨返,我一直冇搵過佢,結果真係好好彩16號就有貨俾我,因為剛剛夠貨分俾我,所以我特登落去俾錢佢同佢傾多幾句,仲好好傾添

有時去買影音野,講真,錢唔係最大問題,我預咗一筆錢去買,先問有冇現貨,問完再問你訂貨,我諗點睇都似有心買啦,但好似要求你賣俾我咁,好似去乞咁,我寧願唔玩架啫

試過去買一個DYSON吸塵機,幾千蚊,問佢連幾多個吸咀,叫我睇官網,問保養問題,又叫我睇官網,咁既然我乜都睇官網,你企喺度做乜?收銀機呀?

Martinkfc 發表於 2020-11-20 21:02

anguslee2012 發表於 2020-11-20 20:57
我當然冇喺果度買啦,我同我老婆去,我老婆聽到佢咁講就拉一拉我提示我走,我諗佢應該大把客,唔好阻人發達 ...

呢隻sales 已經被自由行養懶晒,完全唔記得自己身份,完全配不上叫零售服務業,香港可以被所有亞洲城市代替到,完全係呢班出糧射波,認為出糧等於賠償精英搞到咁😂

anguslee2012 發表於 2020-11-20 21:11

Martinkfc 發表於 2020-11-20 21:02
呢隻sales 已經被自由行養懶晒,完全唔記得自己身份,完全配不上叫零售服務業,香港可以被所有亞洲城市代 ...

可能我唔係買D過十萬嘅器材啦,佢又服侍開呢D客,見我買唔夠兩皮野的器材冇乜心機,又或者佢心情唔好,但做得零售,一定要有待客之道,我以前做過幾年Sales,如果我咁做晨早俾人兜咗,我認為禮貌係對客一個基本的尊重,但某D sales可能唔係咁覺得啦...

Martinkfc 發表於 2020-11-20 21:12

anguslee2012 發表於 2020-11-20 21:11
可能我唔係買D過十萬嘅器材啦,佢又服侍開呢D客,見我買唔夠兩皮野的器材冇乜心機,又或者佢心情唔好, ...

因為,所以, 凡事總有前因後果,幾十歲人唔通幫人教仔咩😂

Martinkfc 發表於 2020-11-20 21:19

可能我唔係買D過十萬嘅器材啦,佢又服侍開呢D客,見我買唔夠兩皮野的器材冇乜心機,又或者佢心情唔好, ...

零售管理,我用車牌十五分記分制,去到最後一分出 warning letter, 比個機會你上堂多三分,咁做後 MPF 有對沖咁長期服務金遣散費都可以慳番

avfansfans 發表於 2020-11-21 12:00

c兄,可唔可以講少少,最初係邊間,後來喺邊間買?

anguslee2012 發表於 2020-11-21 13:33

avfansfans 發表於 2020-11-21 12:00
c兄,可唔可以講少少,最初係邊間,後來喺邊間買?

最初邊間唔講了,可能係佢個人問題,唔想殺錯良民,請師兄見諒{:6_162:}

我行了全旺角,最後竟然行遠到去左我以前玩影音從來唔會去,亦認為唔係專業的影音店 —— AV生命買

但我買得好開心,結果我同佢買左唔止一樣野,佢又叫我去第二度買喇叭(亦有可能係我撞著個好sales)

我之後上網搵咗一間好貴的音響店買,佢地差不多全店都係賣幾萬起跳至過百萬的器材,我只係買幾千蚊野,但人地服務好到不得了,由介紹我想買果對Focal喇叭性能,同叫我檢查對喇叭時要注意邊D地方,再清楚講俾我聽張單上面寫左D乜,好詳細同清楚,所以我覺得有D地方點解式微同做唔住係有理由的
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: [開箱]Denon X6700H 不專業開箱文

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。