快活人 發表於 2021-11-1 13:29

toms110 發表於 2021-10-18 13:03
呢款地盒我上年借咗三個返嚟,一個金色二個銀黑色,分別放喺喇叭頂同AV合併機,不過玩咗一個月左右見到效果 ...

唔怪之得師兄話地盒冇乜效果,原來係借唔到地盒,有玩過就有玩過,冇玩過就唔好認屎認屁啦,唔明點解要作假,居心難測,不過我都佩服師兄,可以搞到輝煌都要出聲名澄清,好叻呀!

kingyan 發表於 2021-11-1 13:48

求真相姐, 我只是覺得冇玩過咪話冇玩過囉, 㸃解要做得件事咁肉酸,
認屎認屁做乜呢, 因代理黎生做生意好均真, 完全唔會同分銷搶生意,
就算佢拎齊野上你家試也不會直接賣給你, 只會叫你去分銷買啦,
這種手法真的很好, 對分銷又公度{:6_142:}

kingyan 發表於 2021-11-1 13:51

輝煌又係做音響老老實實, 不然㸃生存到咁多年

快活人 發表於 2021-11-1 14:58

kingyan 發表於 2021-11-1 09:33
真係要試吓,十成中隨非器材未夠班,不過你套器材已是超晒班,試吓啦,試完包你話點解唔早D買,D片又要從 ...[/
{:1_341:}

快活人 發表於 2021-11-1 15:02

kingyan 發表於 2021-11-1 09:33
真係要試吓,十成中隨非器材未夠班,不過你套器材已是超晒班,試吓啦,試完包你話點解唔早D買,D片又要從 ...

個盒仔駁落唔同位置,就有唔同效果,幾好玩喎,但每個人耳仔聽嘢靈敏度都好唔同,難搵到最佳位置,自用自享受,隨意啱聽已是最佳位置了,重點是件器材要堅有料到。

dik 發表於 2021-11-1 16:13

有冇人會插這個位置?

kingyan 發表於 2021-11-1 17:01

dik 發表於 2021-11-1 16:13
有冇人會插這個位置?

唔係駁呢個位,呢個phono地來

C.F.Chung@FB 發表於 2021-11-1 17:29

kingyan 發表於 2021-11-1 17:01
唔係駁呢個位,呢個phono地來

請問應該接在 AV合併AMP 什麼位置最好?

kingyan 發表於 2021-11-1 19:37

C.F.Chung@FB 發表於 2021-11-1 17:29
請問應該接在 AV合併AMP 什麼位置最好?

我插RCA in 既位

leroy76 發表於 2021-11-2 06:49

為了Disney+作準備,係時候透過Netflix做測試,看看signal ground地盒能否為media streaming提升畫/聲質素!我個plan係把地盒digital分別插去modem,router ,switch,做測試(TV已經測試完了,因為只要插地盒digital + G4 USB cable 就己經有非常開心嘅效果)。

先由media streaming源頭開始 (TV已經駁了地盒digital + G4 USB)!

把地盒digital + G4 Lan cable 插去 modem

P你個K,插咗落去之後看畫面,已經沒法子再蚊出嚟!頂!冇得繼續插去router和switch做測試了,因為唔夠地合使用,要去買,但冇貨!Sorry! 超搞笑!

我這邊的效果提升主要係sharpness!

又係我最愛的Netflix福爾摩斯少女! Millie Brown 顏值提升了,得咗!

OLED SONY A8F iPhone X

Previous Post

Part 1
https://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=322712&pid=5022360&fromuid=106135

Part 2
https://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=322712&pid=5024352&fromuid=106135

Part 3
https://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=322712&pid=5027665&fromuid=106135

Part 4
https://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=322712&pid=5028820&fromuid=106135

Important!signal ground地盒! 由Source開始!
https://post76.hk/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=322712&pid=5025991&fromuid=106135

頁: 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18
查看完整版本: 可提升畫質的接地盒Increcable MVD–EARTH

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。