rach 發表於 2020-9-19 07:19

試野上Showroom最實際😉

kasunlam@G 發表於 2020-9-19 07:37

又唔可以一竹篙打一船人我油塘嗰間豐記個sales講嘢都好中肯,當然 sony機係唔錯, 仲有一部a9s, 我都見過實機 , 畫面相當唔錯,當然價錢都會稍為高D……

gamma 發表於 2020-9-19 12:57

HenryWong@FB 發表於 2020-9-19 02:12
我自己既經驗係去AVLIFE相對比較好,下次再換電視可以去睇下問下~

上次我抄左d片落usb, av life sales 都好樂意試,通常我會比生意服務好的舖和sales, 但價錢企硬,最後去第二間

gamma 發表於 2020-9-19 13:11

小小Pat 發表於 2020-9-19 06:55
所謂受人錢財,替人消災,韓系己要畀昂貴嘅上架費,同埋畀售貨員佣金,自然落力推銷! ...

另一次去avlife, sales 推lg, 我看完說出和心目中sony pq 的分別,跟著就介紹高一個sony model 比我,話實浄好多(但亦貴好多),佢見我玩開av, 贈品都易話為d

gamma 發表於 2020-9-19 13:20

leroy 發表於 2020-9-19 01:58
又唔好合理化,正正係大家都覺得呢種服務水平理所當然,接受咁唔專業嘅銷售態度,呢個業界先會咁多年都不 ...

外國review 雖然中肯些,但我發覺都是報喜多,所以一定要自己試清楚

avsuperman 發表於 2020-9-19 14:49

leroy 發表於 2020-9-19 01:58
又唔好合理化,正正係大家都覺得呢種服務水平理所當然,接受咁唔專業嘅銷售態度,呢個業界先會咁多年都不 ...

理想歸理想,所以我唔買野都費事試,現實係你唔買,sales一定比面色你睇,我上次試完金仔、老麥無買,都無上舖頭一排,我又試過問條線,Sale都話你都問左2次,最後我買左,態度唔同。樓主係想比較3部電視,要試Tv、4k、netlifx幾樣,你話擒画面同時比較三部機都話,又閔又插都幾煩,比如宜家買Amp會唔會駁晒7.1.4玩左天龍,再接安橋、再試先鋒同Y記……肯定無舖頭會咁做,所以最好上showroom睇清楚,去舖頭係格價,大家都想同埸ABC比較,但現實係殘酷

kasunlam@G 發表於 2020-9-19 15:34

可能疫症當下 改變咗不少人嘅生活習慣 ,我買95h連真機都未見過 ,^當然我喺網上都睇咗唔少評測 同埋試機片 ,我去av 生活睇95h ,嗰架機連 電視台tuner都未較……當然,我係睇過9500G

5.1外星人 發表於 2020-9-19 15:41

Showroom睇最實際X2

vincent369 發表於 2020-9-19 15:56

最緊要攪清楚陳列室,連鎖店既分別,一般百豐蘇生活收取韓係電視每店每月6位數字陳列費,向客戶推銷係克盡己任而唔係比較邊部電視靚同不同表現...

so0072002 發表於 2020-9-19 16:18

先生,冇人會好似你咁去比較嘅喎 😂
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 有感而發,買電視機的苦況

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。