asp123 發表於 2021-6-25 13:04

maskedtsang 發表於 2020-9-29 17:18
部 49HX900H早兩日到左,顏色好靚,好有立體感。又唔會味精太重。粒 HCX Pro 好爽、好快,開 youtube, netf ...

請問可以分享圖像的設定嗎?

謝謝.

johnwood 發表於 2021-6-28 17:19

maskedtsang 發表於 2020-8-23 23:02
今日去奧海城果間成人生活,睇左部 Panasonic 49HX900H。d 黑位都好掂,同 Sony X9500H好接近。好似 d 師兄 ...

我去過東港城見到你入黎當睇你唔到

zardwys 發表於 2021-8-1 12:28

今日去panshop見5880,即用埋消費劵買咗部,不過因為下星期六冇期裝機所以要13號先送貨,14號裝😅

juamac 發表於 2021-8-1 21:44

zardwys 發表於 2021-8-1 12:28
今日去panshop見5880,即用埋消費劵買咗部,不過因為下星期六冇期裝機所以要13號先送貨,14號裝😅 ...

上月panashop用atome訂貨,即場減100,next day atome仲有100回贈,即總共5680

adam_kai 發表於 2021-8-4 00:23

星期日喺AV生活度入咗部65HX900比外母,師傅星期二裝好,不過小弟有以下問題有冇師兄可以指點一下,thx!

1. 睇Netflix人聲好細聲但音樂好大聲(但未㩒入去睇d Preview d聲好正常)
2. 喺側邊睇d色好白,似VA多過IPS panel….但喺Showroom 睇又唔係好覺咁白
3. 包幾多死點

謝謝!

bh72bh72 發表於 2021-8-4 20:14

adam_kai 發表於 2021-8-4 00:23
星期日喺AV生活度入咗部65HX900比外母,師傅星期二裝好,不過小弟有以下問題有冇師兄可以指點一下,thx!

1 ...

色溫我校暖色!
相信而家唔會有電視check死點。

adam_kai 發表於 2021-8-4 20:34

bh72bh72 發表於 2021-8-4 20:14
色溫我校暖色!
相信而家唔會有電視check死點。

我都係較暖色,師兄可唔可以再企側d影相我再比較一下,thx!

bh72bh72 發表於 2021-8-4 20:39

adam_kai 發表於 2021-8-4 20:34
我都係較暖色,師兄可唔可以再企側d影相我再比較一下,thx!

Take a look

adam_kai 發表於 2021-8-5 19:02

bh72bh72 發表於 2021-8-4 20:39
Take a look

Thx 師兄!我要爬下文點set好d…我而家個情況….

根本英俊 發表於 2021-8-5 19:54

試下set black level?
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9
查看完整版本: Panasonic 49HX900H or Sony 49X9500H 二揀一

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。