maskedtsang 發表於 2020-9-5 08:59

睡佛爺爺 發表於 2020-9-3 20:52
恭喜師兄終於選擇到自己心頭好👍

謝謝!部機黎左,再出報告。

maskedtsang 發表於 2020-9-29 17:18

部 49HX900H早兩日到左,顏色好靚,好有立體感。又唔會味精太重。粒 HCX Pro 好爽、好快,開 youtube, netflix一襟就到,同舊果部四年機 Panasonic 完全兩回事。黑位夠黑,直迫 oled。但老實講,如果有光位,側邊的黑色還是在有點浮灰。但咁既價錢,唔可以同 oled比較。Youtube atmos 開頭回傳去部 amp,點唔到燈。但後來發覺部 amp設定有誤,已成功點燈。性價比真係一流,正!

MAEDA 發表於 2020-9-29 17:56

部機好正{:6_128:}

mingevo1030 發表於 2020-10-3 07:59

hx900 係咪va panel? 2邊睇會唔會變白

vincent369 發表於 2020-10-3 20:33

HX800/900 IPS
HX700 VA

Lung3348 發表於 2020-12-3 12:41

vincent369 發表於 2020-10-3 20:33
HX800/900 IPS
HX700 VA

sony 買日本做,畫,聲,好自然,,P記五年,佢會話無配件,加銀升級。自己想下

vincent369 發表於 2020-12-3 14:18

Lung3348 發表於 2020-12-3 12:41
sony 買日本做,畫,聲,好自然,,P記五年,佢會話無配件,加銀升級。自己想下 ...

我係65VT50 plasma 用家,2013年買,信興4個師傅裝機,2013年亦係Panasonic plasma 宣佈全球停產,部機2018年壞,幸好5年保養期內免費更换電源板,現繼續服役。講顏色準確,畫質自然,一定系Panasonic!

Lung3348 發表於 2020-12-20 10:58

vincent369 發表於 2020-12-3 14:18
我係65VT50 plasma 用家,2013年買,信興4個師傅裝機,2013年亦係Panasonic plasma 宣佈全球停產,部機20 ...

我部係LED,係個瑩光芒壞。

tamp 發表於 2021-2-26 13:56

maskedtsang 發表於 2020-9-29 17:18
部 49HX900H早兩日到左,顏色好靚,好有立體感。又唔會味精太重。粒 HCX Pro 好爽、好快,開 youtube, netf ...

師兄,我都考慮買呢部電視,亦用緊馬蘭士Amp,但不支援Atmos,請問Atmos 回傳到嗎?
唔好意思,新手乜都唔識。

maskedtsang 發表於 2021-3-13 18:11

tamp 發表於 2021-2-26 13:56
師兄,我都考慮買呢部電視,亦用緊馬蘭士Amp,但不支援Atmos,請問Atmos 回傳到嗎?
唔好意思,新手乜都 ...

唔好意思,太耐無登入。Netflix的 atmos回傳到,但都唔係太多戲有 atmos。有 atmos 的確比 5.1 效果好,但又唔好祈望有 bluray 咁正。
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9
查看完整版本: Panasonic 49HX900H or Sony 49X9500H 二揀一

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。