koo9726 發表於 2020-8-13 19:24

DickWong1@FB 發表於 2020-8-13 19:14
想問師兄,我的Z9s無次查有否更新,但每次話已最新,問過客户服務話可能係大陸果邊問題。咁有咩方法去更 ...

ZIDOO X9S

gamma 發表於 2020-8-13 19:58

DickWong1@FB 發表於 2020-8-13 19:14
想問師兄,我的Z9s無次查有否更新,但每次話已最新,問過客户服務話可能係大陸果邊問題。咁有咩方法去更 ...

佢個ota 5 work 好耐,要上zidoo website download 落usb finger

gamma 發表於 2020-8-13 20:04

up 了 z9s 上.32, banding 依舊(影得唔好,實際明顯很多)

LukCalvin@FB 發表於 2020-8-13 20:05

各師兄:小弟未曾有過media player已留意zidoo 半年也未入手,現在正好入手。
想請教   1. Z9X 是否無香港行貨
               2. 1080P MKV 會否提升到 4K
               3.底能問題不要見笑,加部外置藍光碟機可否播 blu ray disc (翻版及正版) 和 4K UHD
多謝賜教

gamma 發表於 2020-8-13 20:09

avfansfans 發表於 2020-8-9 15:44
之前睇過HAO 4K 嗰度介紹過知道有dolby vision 諗住都買番部,但後來佢講原來ISO唔支援DV就無興趣了 ...

多謝分享,去了看,睇落pq 底子/基本特質和z9s 差不多 (唔計dv)

DickWong1@FB 發表於 2020-8-13 21:40

gamma 發表於 2020-8-13 19:58
佢個ota 5 work 好耐,要上zidoo website download 落usb finger

試過,唔得。程序應該係點呢?麻煩哂師兄{:12_752:}

gamma 發表於 2020-8-13 22:21

DickWong1@FB 發表於 2020-8-13 21:40
試過,唔得。程序應該係點呢?麻煩哂師兄

冇記錯大容量手指唔得,我用隻千古2gb format 做 fat, 個file 唔洗unzip.我用開左邊usb2 port

DickWong1@FB 發表於 2020-8-13 22:41

gamma 發表於 2020-8-13 22:21
冇記錯大容量手指唔得,我用隻千古2gb format 做 fat, 個file 唔洗unzip.我用開左邊usb2 port ...

多謝師兄返屋企試吓先

mtvbb 發表於 2020-8-14 11:06

bellyjerry 發表於 2020-8-12 12:53
師兄,我都入咗呢部,想問問知唔知點解當我設定開啟DV的時候,為什麼輸出率只有1080P,而不是4K輸出呢?
另外rip ...

用緊上一代機, 佢新FIRMWARE 會有呢個情況, 你今次簡左4K, 之後可能第二日再開機佢有機會跳左去1080P, 要手動再較返

koo9726 發表於 2020-8-14 14:00

更新622後 沒有這情況了!
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 膽粗粗系列:Z9X一出即入貨

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。