starbear 發表於 2020-8-12 10:46

qaz123 發表於 2020-8-12 00:19
我估計可以長插usb充電左,但師兄還是致電代理查詢吧,
Showroom時間是不方便的,但勝在可以預約不會有其 ...

感謝師兄回覆。只有找日預約去showroom試聽及詢問,始終試清楚啱唔啱自己。

LukeLu@G 發表於 2020-8-13 23:51

qaz123 發表於 2020-8-12 00:19
我估計可以長插usb充電左,但師兄還是致電代理查詢吧,
Showroom時間是不方便的,但勝在可以預約不會有其 ...

Showroom可以點book?地點係邊到啊請問

hungsh626 發表於 2020-8-14 08:45

https://www.pioneeronkyoasia.com/about-us

qaz123 發表於 2020-8-15 17:42

Dancer 發表於 2020-8-12 10:33
因唔裝天花喇叭又想玩atmos

如果這樣player hdmi入bar 9.1, 再hdmi上tv就可以

qaz123 發表於 2020-8-15 17:44

starbear 發表於 2020-8-12 10:46
感謝師兄回覆。只有找日預約去showroom試聽及詢問,始終試清楚啱唔啱自己。 ...

師兄客氣了,希望可以解決到你的疑惑吧

qaz123 發表於 2020-8-15 17:45

尖沙咀,上面已有師兄回答就不再詳解了

J.C.C 發表於 2020-8-17 01:39

我部P記 TH43GX800H, 原身睇NETFLIX可以見到部份片有ATMOS字睇, 但尋日裝左JBL BAR 9.1再開返果D片就冇左ATMOS字, 得返 5.1 ......再睇返set條bar果陣都係冇顯示ATMOS....只顯示 DOLBY, 搞極都唔得, 兩邊HDMI 都插 ARC 又冇錯, 好擔心....

TonyHome@G 發表於 2020-8-17 02:13

J.C.C 發表於 2020-8-17 01:39
我部P記 TH43GX800H, 原身睇NETFLIX可以見到部份片有ATMOS字睇, 但尋日裝左JBL BAR 9.1再開返果D片就冇左AT ...

P記 G代由 hdmi ARC 出 atmos 去AMP/soundbar係唔得!
本來想由55FX800 轉過去65GX880, 問過sales話由 hdmi 出 atmos 去AMP/soundbar係唔得, 所以最後打消念頭!

Jerry33669 發表於 2020-8-18 17:11

TonyHome@G 發表於 2020-8-17 02:13
P記 G代由 hdmi ARC 出 atmos 去AMP/soundbar係唔得!
本來想由55FX800 轉過去65GX880, 問過sales話由...

但如果樓上果位師兄未接駁JBL Bar 9.1前出到Atmos
姐係PAN記係出到Atmos, 問題係Bar 9.1到

TonyHome@G 發表於 2020-8-18 17:41

Jerry33669 發表於 2020-8-18 17:11
但如果樓上果位師兄未接駁JBL Bar 9.1前出到Atmos
姐係PAN記係出到Atmos, 問題係Bar 9.1到 ...

問過個sales佢答得我好清楚
PAN記 G佢睇 netflix 只係出到Atmos 係電視機喇叭, 但hdmi 出唔到 atmos! 所以先打消咗念頭買 65GX880

如果有錯請指正 請見諒
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
查看完整版本: Soundbar之選擇經歷(JBL BAR 9.1 vs 三星Q950T)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。