ronan 發表於 2020-6-3 22:10

今日行過fortress, 已經再見唔到sony x9000g 了,原來已經出左新model

唔怪得起四月尾買果時咁平,扣返$2k coupon 只係$8k 左右,原來要清舊貨

唔知電視的panel 是否要煲,發覺部x9000g 畫面實過之前,無之前咁鬆散和濛

HKSGIRORO 發表於 2020-6-4 08:19

今日行過fortress, 已經再見唔到sony x9000g 了,原來已經出左新model

唔怪得起四月尾買果時咁平,扣返$2k ...

😆 同問
我都有這種感覺,但唔知係唔係期間自己校左啲setting,先至覺得好左。還是自己對眼的問題,搞唔清左。
PS. 我買左個零月咋

WesWan 發表於 2020-6-4 09:24

HKSGIRORO 發表於 2020-6-4 08:19
😆 同問
我都有這種感覺,但唔知係唔係期間自己校左啲setting,先至覺得好左。還是自己對眼的問題,搞唔 ...

Cal 完光+色正路係要用 HDR source 煲幾十個鐘

HKSGIRORO 發表於 2020-6-4 19:46

WesWan 發表於 2020-6-4 09:24
Cal 完光+色正路係要用 HDR source 煲幾十個鐘

原來電視都要煲😆
不過我又唔多開HDR的片,但部電視都應唔睇左一百個鐘,頭兩個禮拜平均每日玩五個鐘。

ronan 發表於 2020-6-9 23:05

屋苑收唔到開電視,TBB 又無野好睇,部電視買個半月,開左未必夠10 小時

我見sony store 的4k demo 片好靚,請問邊度有得下載?

gamma 發表於 2020-6-9 23:18

ronan 發表於 2020-6-9 23:05
屋苑收唔到開電視,TBB 又無野好睇,部電視買個半月,開左未必夠10 小時

我見sony store 的4k demo 片好靚 ...

try try look:

https://4kmedia.org/

issachar 發表於 2020-6-10 02:46

我覺得 LG 今年好多 agressive 呀... 佢隻 CX 攪到我心癢癢!

gamma 發表於 2020-6-10 07:11

唔怪得起四月尾買果時咁平,扣返$2k ...

sony 一路都是四月左右清貨,其他牌子好似係早d
頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: sony 電視新不如舊?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。