calbee1128 發表於 2020-5-2 14:43

三選一 AV Amp

有換amp 嘅需要,以上三部暫只試過YamahaA3080 ,Onkyo 840

Y記 A3080 - 細緻度定位一流,包圍感不錯。🤔

Onkyo 840 - 力量充足,壓迫感唔錯。細緻度略有不及,定位都還算可以。有virtual height ,IMAX enhances

天龍 6500 - 未試,都唔知邊到有得試🤔

好難揀

AskaLung@FB 發表於 2020-5-2 18:59

師兄有冇試過pionner 704?

goldberg0083 發表於 2020-5-2 19:18

師兄yamaha 3080用過嗎?
何解你說低頻畀唔到壓迫力你呢!
定又係你聽人哋講, 包圍力不錯但係低頻力量不足 淨係可以聽音樂演唱會呢{:6_141:}

getjoe 發表於 2020-5-2 19:30

師兄你又邊到聽人講 yahama無底頻、又虛呀{:1_331:}

關大爺 發表於 2020-5-2 20:18

y記其實已ok

koo9726 發表於 2020-5-2 20:21

唔想亂比推介,睇結果{:6_211:}

calbee1128 發表於 2020-5-2 20:22

goldberg0083 發表於 2020-5-2 19:18
師兄yamaha 3080用過嗎?
何解你說低頻畀唔到壓迫力你呢!
定又係你聽人哋講, 包圍力不錯但係低頻力量不足 ...

我今日喺TST 逍利個SHOWROOM 到試左. {:12_729:}我唔知道點解佢嗰度俾左呢個感覺我,
我問佢玩緊幾隻喇叭,個SALES話11隻, 但係可能我木耳唔識嘢, 私聽唔出天空嗰PART

calbee1128 發表於 2020-5-2 20:29

getjoe 發表於 2020-5-2 19:30
師兄你又邊到聽人講 yahama無底頻、又虛呀

師兄我冇聽堆介呀, 今日我自己去左TST通利個SHOWROOM到試過, 我唔清楚點解我有呢個感覺, 以下張相係我今日晏就喺SHOWROOM影出嚟, 其實我都唔係話佢虛, 只係嗰個埋身感問題, 過兩日再去朋友屋企再試真啲

calbee1128 發表於 2020-5-2 20:49

AskaLung@FB 發表於 2020-5-2 18:59
師兄有冇試過pionner 704?

冇試過呀. 我都想試, 不過如果可以喺其他師兄到試到最好, 我試安記同Y記啲SALES都好流下, 唔係好想你問嘢咁

kan 發表於 2020-5-2 20:56

其實Y記都可以set到好埋身,利伸我自己用緊2080
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 三選一 AV Amp

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。