bolan75th 發表於 2020-6-24 20:36

nippon 發表於 2020-6-24 19:47
師兄請問掛牆後,電視面至牆有幾厚,有無4吋距離!是原裝架嗎?咩model?Thx! ...

啱啱四吋

bolan75th 發表於 2020-6-24 20:38

bolan75th 發表於 2020-6-24 20:36
啱啱四吋

唔係原裝wallmount 係NB mount

bolan75th 發表於 2020-6-24 20:51

michaela 發表於 2020-6-24 14:52
另外想問下bolan75th師兄,你關電視時,ambeo soundbar能唔能夠跟住關埋,我喺電視set咗好多次,關閉連接器 ...

Ching 我關電視後Ambeo 會好耐之後先自動關
應該唔關電視控制事,係Ambeo 個system 自己關
但個Ambeo 當睇TV 轉Netflix or YouTube 有事 接駁唔到冇聲
若關咗幾再開先得有可能係條原裝線唔夠快

michaela 發表於 2020-6-24 23:01

但個Ambeo 當 ...

唔該晒

michaela 發表於 2020-6-24 23:48

但個Ambeo 當 ...

我現時嘅情況係,開電視soundbar會跟住開,關電視有時soundbar可以跟住一齊立即關埋,但多數唔得,如唔得我就會手動關soundbar唔會等佢慢慢自己關。另外試過其中一部cheap cheap藍光機駁soundbar hdmi2,睇完碟轉返睇電視就冇晒聲

bolan75th 發表於 2020-6-25 10:15

michaela 發表於 2020-6-24 23:48
我現時嘅情況係,開電視soundbar會跟住開,關電視有時soundbar可以跟住一齊立即關埋,但多數唔得,如唔得 ...

我有料似問題
我發現好似Ching 講我發現條fibbr 唔support earc
Bluetooth 對到iPad 對吾到iPhone
間舖頭個sales好好一日同我更進緊

YickChoiKwok@FB 發表於 2020-7-8 21:21

入手幾日,仍然未調較到理想顏色,不過整體仍然滿意

hungsh626 發表於 2020-7-20 14:30

dominickwok 發表於 2020-6-24 15:22
只要條 HDMI 線標明係 support ARC 就可以。有冇方向性係另外一樣嘢,唔關 ARC 事。

...

師兄 想問下soundbar接駁電視的話receive應該係soundbar果邊定電視果邊?
電視出聲soundbar應該係接收 但我ps4又駁左落soundbar變左電視先係receive?

simon73 發表於 2020-7-28 02:52

樓主,Panasonic 49GX800H 搭配 4K UHD 藍光碟播放機, 樓主買Panasonic UB450 還是買 Sony UBP-X700?{:6_143:}{:6_143:}{:6_143:}

EdmondWong1@G 發表於 2020-7-28 09:42

simon73 發表於 2020-7-28 02:52
樓主,Panasonic 49GX800H 搭配 4K UHD 藍光碟播放機, 樓主買Panasonic UB450 還是買 Sony UBP-X700?{:6 ...

https://productz.com/en/panasonic-dp-ub450-vs-sony-ubp-x700/v/wNl8W-LZRoe]https://productz.com/en/panasonic-dp-ub450-vs-sony-ubp-x700/v/wNl8W-LZRoe

先要考慮有冇特定想要的 spec, 呢個網可比較到,但始終要看看實際出來的聲畫效果。聽其他師兄講,畫 pana 好啲,聲 sony 好啲。
頁: 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36
查看完整版本: Panasonic 49GX800H

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。