garyss 發表於 2020-4-25 20:19

多謝各位意見,將清晰度降低左,明顯小左雜訊了{:12_730:}

man1973 發表於 2020-4-26 18:44

83台下面的移動字幕真係無殘影嗎?
点解部机初出時,我在 Panshop 試机時看到此問題 ? 所以我一直未决定買
(申利我10年內一直都用緊 Panasonic)

dominickwok 發表於 2020-4-26 19:39

man1973 發表於 2020-4-26 18:44
83台下面的移動字幕真係無殘影嗎?
点解部机初出時,我在 Panshop 試机時看到此問題 ? 所以我一直未决定買
( ...

GX800H 嘅 Intelligent Frame Creation 對減少殘影做得幾有效。Set 佢做 Low 對影像亦冇乜副作用。你係咪試機嘅時候 off 咗佢?

man1973 發表於 2020-4-27 08:00

dominickwok 發表於 2020-4-26 19:39
GX800H 嘅 Intelligent Frame Creation 對減少殘影做得幾有效。Set 佢做 Low 對影像亦冇乜副作用。你係咪 ...

我只係睇 display , setting 不詳

leslieyp 發表於 2020-4-28 01:52

Finally, i choose 49GX800H, go SSP buy tomorrow.... THx C-Hing.

Have Dolby Vision, this TV is really in reasonable price. ( i was think LG 49 nano cell SM86.... but only 3 year warranty and poor service )

EdmondWong1@G 發表於 2020-4-28 08:04

leslieyp 發表於 2020-4-28 01:52
Finally, i choose 49GX800H, go SSP buy tomorrow.... THx C-Hing.

Have Dolby Vision, this TV is real ...

Pana 冇事買質數,有事買服務 {:1_335:}

hoseman 發表於 2020-4-28 09:50

看左各ching 的詳細報導,好有加入P 記行列,想入部GX880H,掛牆,想問一下原廠架可否移動的吗?或其他什廠易配吗?

EdmondWong1@G 發表於 2020-4-28 10:33

hoseman 發表於 2020-4-28 09:50
看左各ching 的詳細報導,好有加入P 記行列,想入部GX880H,掛牆,想問一下原廠架可否移動的吗?或其他什廠 ...

如49吋,背孔是200×200非常易配{:1_340:}種類很多,要慢慢看清楚

hoseman 發表於 2020-4-28 10:41

EdmondWong1@G 發表於 2020-4-28 10:33
如49吋,背孔是200×200非常易配種類很多,要慢慢看清楚

謝謝ching 資料提供...{:1_326:}

Bingoho 發表於 2020-4-28 10:46

部新電視玩咗一個星期左右, 我 從網上下載回來的 1080p影片, 有時 load 唔到字幕檔的問題,仍然未找到一個解決方法 😣

我現在用嘅方法是透過電視直接打開這些影片檔。 srt檔案格式,同之前師兄所講,用 utf-8或者big5都試過,係一時時得。 但我交給朋友用韓國己去試,就完全冇睇不到字幕這個問題 😣
頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28
查看完整版本: Panasonic 49GX800H

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。